Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Vairāk nekā 17 tūkstoši dejotāji trīs intensīvas mēģinājumu dienas ir kustējušies vienā ritmā, lai Daugavas stadionā deju lieluzvedumā "Mūžīgais dzinējs" koši iemirdzētos Latvijas novadu krāsas. Vakar vakarā aizvadīts deju lieluzveduma ģenerālmēģinājums.

Stunda pirms ģenerālmēģinājuma. Tautu meitas pucējas, kāds iemūžina mirkli fotogrāfijās, cits atceras par jubilāriem kolektīvā, bet daļa dejotāju vēl steidz atkārtot deju soļus. "Man jau liekas, ka ģenerālmēģinājums gandrīz vai tāds atbildīgāks, jo tas ir pirmais uznāciens. Ir ļoti liela cerība, ka viss sanāks, kā vajag, jo ir jāsanāk," saka Ansis, VPDK "Teika" dalībnieks no Stendes.

Lai viss sanāktu, kā vajag, teju katram kolektīvam ir arī savs rituāls, kas tiek izpildīts pirms katras uzstāšanās. "Mums ir kopīgs rituāls ar visiem Līgo sastāviem, kur Jānis Purviņš uzrunā visus dejotājus. Mēs sastājamies vienotā aplī, ir Jāņa vārdi – tie, kas mūs iedvesmo dejot koncertos, saņemties. Tas ir tas mūsu kopīgais rituāls," norāda Andis, VPDK "Sen Līgo" vadītājs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!