Foto: Jānis Pipars, LNKC
Piektdien, 7. jūlijā, Daugavas stadionā divas reizes izskanējis deju lieluzvedums "Mūžīgais dzinējs", kurā vairāk nekā 17 tūkstoši dejotāju izdejoja 33 dejas. Ar Latvijas Nacionālā kultūras centra fotogrāfa Jāņa Pipara palīdzību piedāvājam aplūkot deju rakstus Daugavas stadionā no putna lidojuma.

Deju lieluzvedumā "Mūžīgais dzinējs" īpaša daļa veltīta katram no Latvijas novadiem – Vidzemei, Kurzemei, Zemgalei, Latgalei un Sēlijā, kā arī galvaspilsētai Rīgai. Uzvedums veidots kā veltījums izziņas kārei un mūžīgās izaugsmes meklējumiem, dejās un stāstos atainojot dažādu laiku Latvijas apceļotāju pieredzēto, sajusto un secināto. Dejotāju sniegumu papildina Jaunā Rīgas teātra aktiera Andra Keiša stāstījums.

Sestdien, 8. jūlijā, pulksten 22 gaidāms deju lieluzveduma noslēdzošais pasākums, pēc kura sekos Svētku dalībnieku balle.

Foto: Jānis Pipars, LNKC

Lieluzveduma repertuārā iekļautas 33 dejas, no tām trīspadsmit godalgotas jaunrades dejas un septiņas dejas no Latvijas skatuviskās dejas Zelta fonda.

Deju uzvedumu publiskā tiešraidē varēs skatīties astoņās Rīgas apkaimēs - Strazdumuižas parkā, Nordeķu parkā, Latgales parkā, Arkādijas parkā, Kultūras un atpūtas centra “Imanta” teritorijā, Pļavnieku birzī, Čiekurkalna bibliotēkas teritorijā un Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas dārzā.

Pasākumu programmā paredzēta arī kultūras programma ar folkloras kopu dalību, kopīga dziesmu dziedāšana un danči, kā arī kopīga oriģinālseriāla "Kolektīvs" skatīšanās.

Savukārt Doma laukumā visu svētku laiku atrodas LED kubs, uz kura tiek demonstrētas svētku tiešraides jau no Dziesmu un deju svētku sākuma.

Gan deju lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs", gan Noslēguma koncerta "Kopā augšup" aizkulises varēs skatīties arī portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!