Piecu nominēto filmu kopējie ienākumi ir uz pusi mazāki nekā iepriekšējos gados. “Acu pāru skaits kinoteātros atstāj iespaidu uz acu pāru skaitu pie TV ekrāniem,” saka ASV kases ieņēmumu apkopotāju "Exhibitor Relations" pārstāvis.

Viņš uzsver, ka 1997.gadā, kad uz ekrāniem parādījās miljardu dolāru pelnošā filma “Titāniks”, “Oskara” ceremonijas televīzijas translāciju vēroja vēl neredzēts skaits skatītāju.

Pagājušajā gadā arī tika uzstādīts sava veida rekords, jo skatītājus piesaistīja Pītera Džeksona veiksmīgā triloģija “Gredzenu pavēlnieks”. “Šogad mums nav ne “Titānika”, ne “Gredzenu pavēlnieka”, atzīst Kinoakadēmijas izpilddirektors Brūss Deiviss. “Tas liek mums nedaudz satraukties.”

Šajā pašā laikā pagājušajā gadā piecas filmas, kas izvirzītas labākās filmas kategorijā, bija nesušas ienākumus gandrīz 700 miljonu dolāru apmērā. Šogad šis skaitlis ar grūtībām pārsniedzis 300 miljonu dolāru atzīmi. Visveiksmīgākā no piecām ir filma “Aviators”, kas nopelnījusi 85 miljonus dolāru, tai seko “Rejs” ar 75 miljonu dolāru ienākumiem. Pārējās filmas “Miljons dolāru mazulīte”, “Sānceļi” un “Meklējot Nekurnekadzemi” ir nopelnījušas tikai 45 līdz 50 miljonus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!