Foto: Publicitātes foto

Latviešu spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu", kuras režisors ir Jānis Nords, ieguvusi trīs balvas "Olimpijas Starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā Grieķijā" ("Olympia International Film Festival for Children and Young People").

Filma ieguvusi balvas kategorijās "Labākā spēlfilma" ("Grand Prix") un "Labākais scenārijs". Savukārt, filmas galvenā varoņa atveidotājs Kristofers Konovalovs saņēmis Grieķijas aktieru ģildes balvu nominācijā "Labākais aktieris".

Spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu" ir nominēta piecās kategorijās arī Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps". Filmu Latvijas kinoteātros ir noskatījušies vairāk nekā 43 000 skatītāju, un tā jau ir ieguvusi vairāk nekā 15 balvu nozīmīgos starptautiskos kino festivālos Eiropā, ASV un Āzijā. Filmu izplatīšanas tiesības ir iegādājusies Nīderlande, Dienvidkoreja, Islande, Zviedrija, Šveice un Indija.

Atgādinām, ka filmas panākumi sākās 2013. gada februāri, kad "Mammu, es tevi mīlu" piedalījās Berlīnes starptautiskajā kino festivāla konkursā "Generation K-Pluss" un ieguva žūrijas balvu kā labākā spēlfilma.

"Mammu, es tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē.

Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!