Foto: Publicitātes foto

Kinofestivāls "Spektrs", kas no 23. novembra līdz 29. novembrim norisināsies "Kino Citadele", piedāvās noskatīties gan gaidītākās rudens un ziemas sezonas filmas, gan arī dažādus pārsteigumus, informēja festivāla organizatoru un "Kinoblogeri.lv" pārstāvis Sergejs Timoņins.

Jau trešo gadu pēc kārtas rudenī ir iespējams noskatīties ne tikai "Oskaru" sezonas aktuālās filmas, bet arī kinoblogeru organizēto kinofestivālu "Spektrs", kas notiks jau ceturto reizi.

Turpinot jau iesākto tradīciju, "Spektrs" piedāvās maksimāli kompaktu un koncentrētu programmu ar astoņām līdz deviņām filmām, kur katra filma ir notikums un apmeklēšanas vērta. Tāpat kā kinoprojekta filmu izplatīšanas platforma, arī festivāls piedāvās spilgtus autordarbus, kuru vidū ir gan Holivudas grāvēji, gan kino, kurus Latvijā uz lielajiem ekrāniem negadās redzēt bieži.

Festivāla "Spektrs" rudens sesijā skatītājiem būs iespēja pirmajiem redzēt sešas filmas. Festivāls piedāvās skandalozo, aprunāto, atcelto un tomēr ekskluzīvā seansā sadarbībā ar "UzKino" demonstrēto biogrāfisko drāmu "Straight Outta Compton" par leģendāro repa supergrupu "N.W.A." un tās dibinātājiem "Ice Cube", "Dr. Dre" un "Easy-E".

Būs skatāma Denija Boila, Maikla Fasbendera un Ārona Sorkina veidotā biogrāfiskā drāma "Stīvs Džobss", kas parādīs svarīgākos brīžus Stīva Džobsa dzīvē, kā arī būs skatāma Stīvena Spīlberga jaunākais darbs "Spiegu tilts", kas ir Aukstā kara spiegu trilleris ar aktieri Tomu Henksu galvenajā lomā.

Tāpat festivāls piedāvās itāļu režisora Mateo Garones filmu "Baisās pasakas", kurā spēlē Selma Hajeka, Vincents Kassels un Džons C.Reilijs, kā arī būs skatāma režisora Maikla Dohertija kulta šausmu komēdija "Saldumus vai dzīvību", kas kinoteātrī līdz šim nav demonstrēta.

Festivāla programmu papildinās režisora Džona Kārpentera filma "Radījums", kurai šogad aprit 33 gadi, taču spriedze, atmosfēra un specefekti filmā joprojām paliek nepārspēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!