Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas Federācijas sastāvā esošās Čečenijas Republikas prezidents Ramzans Kadirovs, kurš pazīstams ar nesaudzīgu valdīšanu un publiskiem draudiem nogalināt kritiķus, ceturto reizi stājoties amatā, solījis "aizsargāt cilvēktiesības", vēsta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Kadirova inaugurācija uz ceturto pilnvaru termiņu Čečenijas prezidenta amatā notika 5. oktobrī. Septembrī notikušajās vēlēšanās saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem viņš ieguvis 99,97 % vēlētāju balsis.

Kadirovs Čečenijā valda kopš 2007. gada un veido savu personības kultu. Gan Krievijas, gan starptautiskās cilvēktiesību organizācijas apsūdz viņu smagos cilvēktiesību pārkāpumos, kas ietver nolaupīšanas, spīdzināšanas, nogalināšanas un vēršanos pret LGBT kopienu.

Kremļa kritiķi norāda, ka prezidents Vladimirs Putins piever acis uz šiem pārkāpumiem, jo bijušais nemiernieku komandieris viņam vajadzīgs separātisma apkarošanai reģionā. Ar Kremļa finansējuma palīdzību Kadirovs Čečenijā ir izveidojis tikai sev pakļautu feodālu valdījumu, kur Krievijas likumi nedarbojas, uzskata opozicionāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!