Foto: Kadrs no video

Krievijas Federācijas sastāvā esošās Čečenijas galva Ramzans Kadirovs operatīvajā štābā cīņai pret Covid-19 paziņojis par nepieciešamību vakcinēt visus pieaugušos iedzīvotājus, teikts viņa "Telegram" kanālā.

Ar dzelzs dūri valdošais Kadirovs informēja, ka 60% pieaugušo iedzīvotāju vakcinācijas plāns ir izpildīts 11 rajonos un pavisam potēti vairāk nekā 563 tūkstoši cilvēku.

"Mums nevajag apstāties pie 60% atzīmes, bet jāpotē visus pieaugušos iedzīvotājus! Tāpēc esmu uzdevis pārbaudīt, vai imunizāciju ir veikuši Čečenijas Republikas iedzīvotāji, kas izbraukuši ārpus valsts," teicis Kadirovs.

Savukārt Čečenijas vicepremjers Vahits Usmajevs paziņoja par aizliegumu pret Covid-19 nepotētām personām apmeklēt mošejas un veikalus, kā arī izmantot sabiedrisko transportu. Šajās un citās sabiedriskajās vietās cilvēkim jāuzrāda vakcinācijas sertifikāti vai izziņas.

Opozīcijas "Telegram" kanāls "1ADAT" apgalvo, ka Čečenijā nevakcinētiem autovadītājiem var atņemt automašīnas, bet valsts iestāžu darbiniekiem pieprasa atvest uz vakcinēšanos noteiktu cilvēku skaitu.

Vietne "Kaukāza mezgls" raksta, ka Groznijā skolēniem likts uzrādīt izziņu, ka viņu vecāki ir vakcinēti pret Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!