Foto: Publicitātes foto

Kinoteātrī "Forum Cinemas" 2. novembrī pulksten 19 ciklā "Exhibition On Screen" būs skatāma filma "Klimts un Skūpsts", par austriešu mākslinieka Gustava Klimta visslavenāko darbu "Skūpsts".

Tā ir viena no visvairāk atpazīstamajām un reproducētajām gleznām pasaulē. Tas, iespējams, ir populārākais plakāts uz studentu kopmītņu sienām no Pekinas līdz pat Bostonai, vēsta filmas veidotāji.

Ap 1908. gadu Vīnē gleznotais tēls, kurā attēlots nezināms apskāvies pāris, jau kopš tā radīšanas brīža ir valdzinājis skatītājus ar savu noslēpumainību, jutekliskumu un žilbinošo izstrādes tehniku. Taču kas slēpjas aiz gleznas pievilcības un kas bija mākslinieks, kurš to radīja? Par Gustavu Klimtu un ar gleznu saistītajiem faktiem filmā stāsta mākslas pētnieki. Tāpat iespējams tuvplānā izbaudīt vissmalkākās gleznas nianses.

"Iedziļinoties īsta zelta detaļās, krāšņā dizainā, simbolismā un kūsājošā erotikā, gleznas rūpīga izpēte aizved mūs uz zīmīgo gadsimtu mijas laiku Vīnē, kad jaunā pasaule cīnījās ar veco," tā filmu piesaka tās veidotāji.

Filma skatāma vācu un angļu valodā ar subtitriem angļu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!