Foto: Publicitātes foto
Nīderlandes mākslinieku apvienība "Haas & Hahn", kurā apvienojušies divi puiši Jerons Kulhāss un Drē Urhāns, uzsākuši naudas vākšanas kampaņu, lai milzīgā ainaviskā gleznā pārvērstu veselu Riodežaneiro favelu jeb nelegāli izveidotu pilsētu pilsētā.

"Haas & Hahn" kļuva pazīstami pirms vairākiem gadiem, kad pirmo reizi pārvērta mākslas darbos vairākas atsevišķas favelu māju fasādes. Viņu darbības apjomi ar laiku ir tikai auguši, un abi puiši, iesaistot sponsorus un vietējo sabiedrību, ir nomālējuši pat laukumus un ielas.

Tomēr mākslinieku pašreizējais mērķis, ko viņi vēlas sasniegt ar "KickStarter" ziedotāju palīdzību, pārspēj visu viņu līdz šim darīto – puiši mākslas darbā grib pārvērst veselu favelu.

Šis projekts ne tikai uzlabotu pilsētas daļas vizuālo tēlo, bet arī kalpotu sociālu problēmu risināšanai - nabadzīgajām favelām, kas parasti izvietojušās kalnu nogāzēs lielākajās Brazīlijas pilsētās, ir slikta slava kā valsts mafijas, noziedzības un anarhijas centriem. Abi uzņēmīgie mākslinieki norāda, ka tās nav tikai noziedznieku dzīvesvietas, bet tajās dzīvo arī simtiem un tūkstošiem radošu un uzņēmīgu cilvēku.

Ar šī projekta palīdzību viņi daļu no tiem spēs nodrošināt ar darbu, taču pats nozīmīgākais - uzlabot favelu iedzīvotāju kopējo tēlu sabiedrības acīs. Tiesa, uzlabosies arī pašu māju stāvoklis, jo pirms krāsošanas ir paredzēta arī to apmešana.

Šim mērķim nīderlandiešiem esot nepieciešami aptuveni 100 000 ASV dolāri (nepilni 53 000 lati), kurus iespējams ziedot, izmantojot "KickStarter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!