Foto: Vida Press
Fotogrāfei Viktorijai Ivanovai ir ļoti īpatnēja aizraušanās - viņa stundām "ķemmē" tirdzniecības vietas, meklējot augļus ar bumbiera formām smieklīgu ainu veidošanai, kas vēlāk tiek iemūžinātas fotogrāfijās.

29 gadus vecā Maskavā dzīvojošā fotogrāfe meklē "vajadzīgā izskata" bumbierus un tad rūpīgi izvieto tos, atveidojot ainas no cilvēku dzīves. Vēlāk ainiņas tiek atdzīvinātas, izmantojot palīgmateriālus - piemēram, žurnālus, spoguļus un grāmatas.

Kādā ainā fotogrāfe izvietojusi divus lielus bumbierus, kuri nicīgi vēro mazu "pusaugu" augli, kurš aiz muguras slēpj žurnālu "Playfruit", bet citā ainā tievs bumbieris stāv pie spoguļa un mēra savu vidukli, bet spogulī redz daudz lielāku bumbiera formas "atspulgu".

Ivanovas mākslas projekta fotogrāfijās redzami arī divi bēdīgi bumbieri, kas stāv ar noliektu "galvu" pie miruša drauga, kam sānos ir izkosts caurums.

Tāpat viņa savos darbos atainojusi vientuļu un ļoti bēdīgu augli, kurš noskatās kā citi "studenti" spēlē krustiņus un nullītes laikā, kad skolotājs vada matemātikas stundu.

"Man tiešām ļoti patīk bumbieri to dažādo formu dēļ - forma nosaka manu modeļu noskaņojumu un raksturu. Bumbieri tiešām var būt bēdīgi, nomākti, ziņkārīgi vai dusmīgi. Tāpēc es vienmēr cenšos atrast atbilstošāko modeli katrai fotogrāfijai un katrai ainai.

Dažreiz ir ļoti grūti atrast atbilstošu bumbieri. Piemēram, ir viegli nopirkt "bēdīgu" bumbieri, bet grūti sameklēt "kailu" augli. Man jāiegriežas dažādos veikalos, dažreiz pat vairāk nekā 15 veikalos dažādos pilsētas rajonos, līdz izdodas atrast īstā izskata bumbieri.

Dažu veikalu saimnieki mani pazīst un atstāj man interesantākos augļus, bet citu veikalu darbinieki uzskata mani par jukušu, taču es pati nekad neēdu bumbierus. Man bumbieru ēšana atgādina kanibālismu, bet mans vīrs labprāt ēd augļu salātus," stāsta Ivanova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!