Foto: Sergejs Djomins. JLENS pār Slokas ielu

Latvijas gleznotājs Sergejs Djomins nupat beidzis darbu pie jaunās gleznas "JLENS pār Slokas ielu". "Šī glezna ir pavasarīgs sveiciens manas mākslas cienītājiem. Šogad, vēl vairāk nekā citus gadus, rītā, pusdienā un vakarā prātā nāk skarbas domas par kaujām, upuriem un militāro arsenālu," stāsta Djomins.

Gleznā attēloti trīs ultramoderni pretraķešu aerostati, kas atrodas virs mūsu mīļās Pārdaugavas namiem. Pat, ja gleznā nav redzama neviena cīņas aina, tās asiņainā elpa ir tepat, blakus.

Gleznas tehnika: audekls, eļļa, izmērs 100X100cm.

Mākslinieks regulāri seko politikai un ziņu raidījumiem, tomēr, kā pats saka, ar otu rokā viņš satraucošos jaunumus par karu neskatās un neklausās – molberts un mūsdienās tik pierastās kaujas ainas interneta tiešraidē nav apvienojami jēdzieni. 

"Man bieži sanāk būt Vanšu tilta sākumā – gaidot pie luksofora, lai šķērsotu Kalnciema un Slokas ielu, nevis dusmojos par auto izplūdes gāzēm, bet paceļu acis augšup," saka Djomins.

Glezna pašlaik apskatāma Rietumu bankas galerijā, kur notiek izstāde "Idea Fix".

Sergejs Djomins dzimis 1974. gadā Rīgā. 1995. – absolvējis Latvijas Universitātes vēstures un filozofijas fakultāti, 2001. – Latvijas Mākslas akadēmiju, glezniecības katedru.

Djomina gleznas bijušas izstādītas Latvijā, Vācijā, Itālijā, Lielbritānijā. Piedalījies grupu izstādēs, rīkojis personālizstādes Latvijā un citās valstīs. Djomina izstādes vienmēr izraisa lielu interesi.

JLENS ir ASV pretraķešu sistēma, aerostatos novietotu radaru tīkls ar piesaisti zemei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!