Nesen atvērtajā mākslas galerijā ceturtdien Māksla XO" Latviešu kluso dabu klasiķa atklās Imanta Vecozola izstādi "Dialogs ar klusumu".
Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesors Vecozols pazīstams kā vienīgais gleznotājs, kurš glezno ar balto krāsu. Viņam ir bijušas ļoti daudzas personālizstādes, kas tiek atklātas aptuveni reizi gadā.

Vecozola darbus ir redzējuši mākslas mīļotāji arī ārzemēs. Viena no pēdējām ārzemju izstādēm bija šā gada vasarā Romā, kur mākslinieka gleznas bija aplūkojamas kopā ar LMA prorektora Alekseja Naumova, Ievas Baklānes un citu mākslinieku darbiem.

Izstādes nosaukums "Dialogs ar klusumu" radies, jo tās pamatā ir klusās dabas, kas tapušas baltā krāsā, un arī tas, ka tuvojas Ziemassvētki, pavēstīja galerijā.

Kluso dabu meistara darbi būs aplūkojami līdz 4.janvārim.

Mākslas galeriju "Māksla XO" atklāja novembra vidū un tā atrodas "Konventa sētā".

Mērķa auditorija galerijai varētu būt restorānu, kafejnīcu un naksts klubu īpašnieki, kas vēlētos saviem īpašumiem jaunu izskatu.

Ideja veidot šādu galeriju radās pēc Rīgas viesu daudzajām recenzijām, ka daudzās kafejnīcās, restorānos un klubos Latvijas galvaspilsētā esot "netradicionāls interjers un mākslas darba cienīga arhitektūra", irpriekš BNS sacīja galerijas īpašniece Ilze Žeivate.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!