Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 23.septembrī, noslēgsies kinofestivāls "Baltijas pērle", kas šogad atzīmē savu divdesmito jubileju. Programmā iekļautie izcilākie no jaunākajiem kinodarbiem sacentās par skatītāju uzmanību ar kinoklasikas kulta filmām.

Kā vēsta kinofestivāla rīkotāji, šīs filmas būs iespējams noskatīties festivāla noslēguma dienās. Vairākas no piedāvātajām kinolentēm izvirzītas sāncensībai par nomināciju "Oskara" balvām.

Kinofestivāla 'Baltijas pērle' seansu plāns – 22. un 23. septembris

Piektdien vakarā, Rīgas Kongresu namā, pulksten 19.45 ir iespēja noskatīties brīnišķīgo režisora Freda Skepizi filmu "Vētras acs" ar izcilo aktieru ansambli: Šarlote Remplinga, Džefrijs Rašs, Džūdija Deivisa, Kolins Frīlzs un citi.

Kannu kinofestivāla "Zelta palmas zara" laureāte – Mihaela Hanekes "Mīlestība", kas ieguvusi arī Starptautiskās kinokritiķu federācijas (FIPRESCI) Grand Prix un izvirzīta "Oskara" balvai, tiks izrādīta 22.septembrī "Splendid Palace".

Kannu kinofestivāla Grand Prix ieguvēja – brāļu Dardēnu filma "Zēns ar velosipēdu" ir svaigs, aizkustinošs, harmonisks un dzīvespriecīgs kino par mīlestības nepieciešamību. Augstvērtīga pērle profesionālā un estētiskā nozīmē. To iespējams noskatīties 22.septembrī, pulksten 14.15 kinoteātrī "Splendid Palace".

Sestdienas vakaru "Splendid Palace" noslēgs viena no Kannu kinokritiķu galvenajām favorītēm – dāņu režisora Tomasa Vinterberga filma "Medības". Galveno lomu tajā atveido Madss Mikelsens – kinozvaigzne, kurš Kannās par šo darbu tika apbalvots kā labākais vīriešu lomas atveidotājs. To iespējams noskatīties "Splendid Palace", pulksten 21.30.

Vēl viena Kannu laureāte, Kena Louča aizraujošā alkokomēdija "Eņģeļu tiesa", kas apbalvota ar īpašo žūrijas godalgu, tīkami atgādina Leonīda Gaidaja noveli "Pārinieks" no filmas "Operācija "I" un citi Šurika piedzīvojumi", tikai stāsta par skotu neveiksminiekiem. Šī filma ar negaidītu sižeta pavērsienu tiks demonstrēta 22.septembrī, pulksten 19 Rīgas Kongresu namā.

Huligāniskākā Kannu kinofestivāla filma, ekscentriskā un romantiskā režisora Leo Karaksa "Svētie motori" ir ārkārtīgi skaists, samezglots un aizraujošs kinodarbs, kas sareibina ar neparedzamību. Filmu iespējams noskatīties 23.septembrī, pulksten 17 Rīgas Kongresu namā.

Kandidāte "Oskara" nominācijai – Ištvāna Sabo "Durvis" ar spožo kinokaralieni Helēnu Mirrenu. Mirdzoša kā dārgakmens, neparasti spilgta, silta, ironiska un kaislīga filma – lieliska dāvana īstenam kinocienītājam būs skatāma 23.septembrī, pulksten 14.20 "Splendid Palace".

Vesa Andersona "Mēnesslēkta karaļvalsts", ar kuru šogad tika atklāts Kannu kinofestivāls, sola savākt krietnu 2013. gada "Oskara" balvu ražu. Tajā ir gluži satriecošs aktieru sastāvs: Edvards Nortons, Brūss Viliss, Bils Murejs, Tilda Svintone, Hārvijs Keitels, Frensisa Makdormana.

Festivāla rīkotāji atgādina, ka vēl iespējams noskatīties Renātas Ļitvinovas "Ritas pēdējā pasaka", Vudija Allena "Romai – ar mīlestību", "Septiņas dienas Havanā", "360", "Karaliskā dēka".


Biļetes var iegādāties festivāla centrā Rīgas Kongresu namā, "Splendid Palace" un visās "Biļešu serviss" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!