Foto: LETA
Rīgas noformēšana ar svētku plakātiem, vimpeļiem un vides objektiem Līgo svētku laikā izmaksājusi 24 580 latu, informēja Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldē.

Svētku noformējuma grafiskā dizaina autore ir Ieva Riekstiņa, savukārt vides objektu autors ir Visvaldis Asaris.

Rotājumi uz Līgo svētkiem galvaspilsētā izvietoti dažādās vietās – svētku plakāti izvietoti uz 30 plaknēm 13.janvāra ielā, Strēlnieku laukumā, pie Kongresu nama, Eduarda Smiļģa ielā, Esplanādē, Uzvaras bulvārī un citviet, astoņi svētku plakāti un programmas reklāmas, četri lielformāta plakāti ēku fasādēs – Latvijas Okupācijas muzeja, Rīgas Kongresu nama, kultūras centra "Imanta" un Miera ielas 2 ēkas fasādēs. Svētku reklāmas plakāti uz astoņiem Rīgas tiltiem, noformējuma karogi pie burtiem "RĪGA", iebraucot galvaspilsētā, sabiedriskā transporta pieturvietās, kā arī 32 svētku vimpeļu komplekti virs Brīvības ielas, karodziņi pie tramvajiem, trolejbusiem un autobusiem, svētku dizaina karoglentes.

Dažādās pilsētas vietās izvietoti dažādi simboli – "Saules ritenis" Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā, "Saules stabs" K. Barona ielas un Aspazijas bulvāra krustojumā, 12 "Līgo riteņi" Bastejkalna teritorijā un Līvu laukumā, 19 "Saules ziedi" pilsētas kanāla krastos, sešas "Līgo saules" Baumaņa skvērā Līvu laukumā un 11.novembra krastmalas sadalošajā joslā.

Vairākās vietās, piemēram, Skanstes ielā un Brīvības ielas posmā izvietoti pērn lietotie rotājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!