Jaunās tūkstošgades salūtu Rīgā rīkos trīs firmas - "Ruf", "ITS" un "Uguņošanas mākslas studija", kas rīkos salūtu vienlaicīgi trīs vietās Rīgas centrā 1.janvārī dažas minūtes pēc pusnakts. Tā nolēmusi Rīgas domes konkursa komisija, informēja domes Kultūras pārvaldes priekšnieks Rolands Juraševskis.
Salūtu AB dambī rīkos firma "Uguņošanas mākslas studija" un šis uguņošanas priekšnesums būs skatāms no Pārdaugavas un krastmalas pusēm.

Rātslaukumā un Doma laukumā paredzēto salūtu rīkos firma "Ruf", savukārt salūtu, kas būs redzams no operas ēkas un Brīvības pieminekļa, Bastejkalnā rīkos firma "ITS".

Katra firma rīkos sešarpus minūšu ilgu salūtu, un tam dome atvēlējusi aptuveni 20 tūkstošus latu.

Dome Jaungada pasākumu rīkošanā sadarbojas ar Latvijas Televīziju, tāpēc salūta laiks saskaņots ar gadumijas televīzijas programmu. Īsi pirms pusnakts būs valdības vadītāja uzruna, pēc kuras sekos divpadsmit pulksteņa sitieni un valsts himna. Pēc himnas uzreiz sāksies uguņošana.

Juraševskis prognozēja, ka salūta šāviņi gaisā tiks izšauti līdz plkst.00.10, kad paredzētas nākamās televīzijas uzrunas.

BNS jau ziņoja, ka Rīgas dome arī iecerējusi, ka Jaungada naktī Rīgas centrā vairākās vietās būs izvietoti televīzijas ekrāni, kuros varēs redzēt Latvijas Televīzijas programmu. Iecerēts, ka ekrāni atradīsies Doma un Rātslaukumos, pie Brīvības pieminekļa un Stacijas laukumā.

Stacijas laukumā ekrāns atradīsies ne tikai Jaungada naktī, bet vēl vairākus mēnešus. Tas būšot bez skaņas, bet Jaungada naktī, iespējams, varēšot tomēr dzirdēt arī Valsts prezidentes uzrunu.

Tāpat jau no pēcpusdienas Vecrīgas baznīcās notiks dievkalpojumi un koncerti, bet apkārt dievnamiem degs svecītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!