Kopš oficiālās Venēcijas mākslas biennāles atklāšanas 31.maijā Latvijas paviljons Arsenāla teritorijā tiek plaši apmeklēts. Kopskaitā jau vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku ir viesojušies Latvijas paviljonā - viņu starpā ir gandrīz visu lielāko mākslas institūciju pārstāvji (Ņujorkas modernās mākslas muzejs (MoMA), Londonas Tate galerija, Sanktpēterbugas Ermitāža uc.), mākslas preses pārstāvji (lielākie profesionālie izdevumi ArtForum, Frieze uc.), pazīstami mākslinieki un kuratori, portālu "Delfi" informē Latvijas delegācijas pārstāvji.

Paviljons izpelnījies gan mākslas ekspertu, gan plašākas auditorijas uzmanību un atzinību. Paviljonā esošais koks mākslas apskatniekiem liek iesaukties "Šī gada Biennālē ir daudz koku!" un minēt Latviju savās teksta rindās. Iepriekš neparedzēti un tāpēc vēl jo vairāk nozīmīgi, ka paviljons kalpo par valsts vizītkarti tiem apmeklētājiem, kas ir apmulsuši koordinātes "North by Northeast" ("Ziemeļi - Ziemeļaustrumi") gala punkta noteikšanā.

"Par šī gada Latvijas pārstāvniecību 55. Venēcijas Biennāles mākslas skatē ir viena pamatsajūta - prieks un lepnums. Par to, ka beidzot esam Arsenālā un esam pamanāmi; par to, ka izstāde ir profesionāli uzbūvēta un emocionāli piesātināta; par to, ka kolēģi no citu valstu mākslas organizācijām uzteica paviljona organizatoru profesionalitāti, kopā ar labiem māksliniekiem radot labu pasākumu,"saka Astrīda Rogule, Laikmetīgās mākslas kolekcijas glabātāja (LNMM).

Venēcijas biennāles 55. starptautiskā mākslas izstāde norisināsies no 2013. gada 1. jūnija līdz 24. novembrim.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!