Foto: Publicitātes attēli
No 30. marta līdz 20. aprīlim, plkst. 23.59, portālā "Delfi" norisināsies Latvijas Literatūras gada balvas (LaLiGaBa)publikas balsojums, ļaujot arī lasītājiem pašiem izvērtēt spilgtākos pērn izdotos darbus un noteikt savu simpātiju.

Nominantu vidū ir gan pašmāju dzejas, gan prozas pārstāvju jaunākie darbi, izcilākie ārvalstu literatūras tulkojumi, grāmatas bērniem, kā arī spilgtākie debitanti.

Nobalsot var vienu reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses. Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonija šogad norisināsies 21. aprīlī plkst. 18.00 Spīķeru koncertzālē.

Jau ziņots, ka balvas par mūža ieguldījumu Latvijas literatūrā šogad tiks piešķirta dzejniekam Jānim Rokpelnim, kurš balvai nominēts arī kategorijā "Labākais dzejas krājums". Savukārt īpašā balva par nozīmīgu ieguldījumu pasaules kultūrtekstu latviskošanā piešķirta dzejniekam Uldim Bērziņam par "Eddas dziesmas" tulkojumu no senislandiešu valodas, ko izdevis apgāds Jānis Roze.

Balvu ieguvēji saņems naudas balvas, kā arī balvas simbolisko veidolu – LaLiGaBa lampu, kuras idejas autors ir dizaina studija "Mājo". Balvas pasniegšanas ceremoniju veido rakstniece Inga Žolude, režisors Viesturs Roziņš, scenogrāfs Valters Kristbergs, video režisors Kristaps Kalns un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers.

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!