Foto: Zvaigzne ABC
Rīgas Latviešu Biedrības nama (RLBN) "Baltajā zālē" 22. novembrī 16:00 notiks apgādā "Zvaigzne ABC" izdotās Valda Rūmnieka un Andreja Miglas romāna "Čaks" atvēršanas svētki. Pasākumam dots nosaukums "Miglā asaro logs", portālam "Delfi" pavēstīja izdevēji.

Svētkos piedalīsies grāmatas autori, kā arī aktieri Ģirts Jakovļevs, Artis Robežnieks un Mārtiņš Vilsons un apgāda pārstāvji. Literāro sarīkojumu vadīs rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs.

"Kāpēc mēs rakstījām šo darbu? Pirmā atbilde ir šķietami vienkārša. Ilgus gadus, gan radoši, gan pētnieciski apgūstot Čaka daiļradi, vilinājums uzrakstīt romānu par Dzejnieku no Dieva žēlastības ir dabisks un saprorams. Bet tā ir tikai puse no patiesības. Otra atbilde slēpjas .. Prāgas profesora Radegasta Paroleka .. vārdos: "Čaks ir liela latviešu literatūras velte visas pasaules literatūrai." Deviņus gadus pie rakstāmgalda mūs dzina nepadarīta darba sajūta. Vai mēs – latvieši un visi tie, kuri Latviju uzskata par savu vienīgo tēvzemi, – esam izprastuši šo "velti visas pasaules literatūrai"? par ieceri rakstīt grāmatu stāsta tās autori Valdis Rūmieks un Andrejs Migla.

"Tas ir aizrautīgs stāsts par Čaka piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem bagāto dzīvi no dzimšanas līdz nāvei. Romānā lasītājs sastaps veselu plejādi nozīmīgu personību - Jāni Sudrabkalnu, Eduardu Smiļģi, Kārli Skalbi, Niklāvu Strunki u.c., kā arī iepazīs Čaka skaistākās mīlestības, intrigas un baisos noslēpumus," stāsta romāna autors Valdis Rūmnieks.

Valdis Rūmnieks (1951) un Andrejs Migla (1940) ir populāru romānu ("Kuršu vikingi", "Sveiks, jautrais Rodžer!" un lugu autori. Valdis Rūmnieks ir Aleksandra Čaka biedrības priekšsēdētājs, Čaka kopoto rakstu zinātniskā izdevuma (1991-2007) autors, publicējis daudzas apceres par dzejnieku. Andrejs Migla, būdams Latvijas radio režisors, sagatavojis Aleksandra Čaka nozīmīgāko darbu radiokompozīcijas, tajā skaitā spilgto "Matīsa, kausu bajāra" radioiestudējumu (1991).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!