Foto: LETA
Portālā "ss.lv" parādījies liels skaits sludinājumu, kuros cilvēki vēlas nopirkt biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem. Savukārt vienā sludinājumā tiek piedāvāts pārdot biļetes - pārdevējs sešas biļetes uz Noslēguma koncertu vēlas notirgot par 600 latiem, vēsta LETA.

Pārsvarā cilvēki vēlas apmeklēt svētku Noslēguma koncertu, uz kuru publiskajā tirdzniecībā pieejamās biļetes tika izpirktas divu stundu laikā. Tāpat cilvēki vēlas uzreiz iegādāties lielāku skaitu biļešu.

Savukārt svētku rīkotāji aicina neuzticēties "melnā tirgus" pārdevējiem. "Sludinājumu portālā ss.lv ir parādījušies sludinājumi par Dziesmu un deju svētku biļešu pirkšanu un pārdošanu. Svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs aicina iedzīvotājus neiegādāties biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem ārpus oficiālā biļešu izplatītāja "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietām," portālu "Delfi" informēja svētku preses pārstāve Inga Vasiļjeva.

"Pastāv varbūtība, ka Jūs iegādāsieties viltotas biļetes, kuras neakceptē biļešu elektroniskie lasītāji biļešu norišu vietās, un svētku rīkotāji diemžēl nevarēs garantēt Jums it kā nopirkto vietu pasākumā," brīdina Latvijas Nacionālās kultūras centra direktore Dace Melbārde.

Organizatori arī aicina informēt par visiem aizdomīgajiem negodīgajiem darījumiem ar svētku biļetēm pa e-pastu info@dziesmusvetki.lv.

Vasiļjeva arī informēja, ka sestdien līdz plkst.19.00 ir nopirkti 75 % no visām publiskajā tirdzniecībā pieejamām Dziesmu un deju svētku biļetēm.

Pilnībā izpārdotas biļetes uz Deju lieluzvedumu koncertiem un ģenerālmēģinājumiem, Noslēguma koncertu un ģenerālmēģinājumu, bērnu folkloras kopu unsolistu koncertu "Zvaigžņu sega", Jāzepa Vītola 150.dzimšanas dienai veltīto koncertu, vokālo ansambļu laicīgās mūzikas koncertu "Putns ar zīda asti", bērnu vokālo ansambļu koncertuzvedumu "Jūriņā".

Šobrīd joprojām ir biļetes uz vērienīgo vokāli simfoniskās mūzikas koncertu Arēnā Rīga, Garīgās mūzikas koncertu Doma baznīcā, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu Sv.Jāņa baznīcā, tautas mūzikas koncertu "Raksti" Ķīpsalā, kokļu mūzikas koncertu Ķīpsalā u.c. pasākumiem.

Svētku nedēļā notiks 62 pasākumi, no kuriem lielākā daļa būs bezmaksas. Būtiskākie notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Televīzijā, internetā un uz lielajiem ekrāniem Esplanādē un Doma laukumā. Savukārt 1. maijā publiskā tirdzniecībā tiks nodotas iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes.


Sestdien visā Latvijā no plkst.11 "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem, taču jau vairākas stundas pirms biļešu tirdzniecības sākuma daudzviet veidojās rindas, cilvēki pēc biļetēm stāvējuši pat naktī.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Latvijā notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku galvenais vēstījums ir "Gaisma līgo Latvijā".

Svētku nedēļā notiks 62 pasākumi, no kuriem lielākā daļa būs bezmaksas. Būtiskākie notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Televīzijā, internetā un uz lielajiem ekrāniem Esplanādē un Doma laukumā. Savukārt 1. maijā publiskā tirdzniecībā tiks nodotas iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!