Sestdien, 8. augustā, kuratora Andra Vītoliņa un mākslinieku Daiņa Rudeņa un Ērika Caunes klātbūtnē tika atklāti foruma "Atklāj savu dzintaru!" laikmetīgās mākslas objeti pilsētvidē, savukārt, vakarā Romas dārzā tika izpildīta melodrāma "Meness Pjero".

Dienas gaitā ikvienam interesentam bija iespēja noklausīties kuratora  un mākslinieku stāstījumā par laikmetīgās mākslas objektiem, to tapšanu un saistību ar izvēlētajām atrašanās vietām.

Atklāšana sākās pie sienas gleznojuma "Skaņu vīrs" Krišjāņa Valdemāra un Peldu ielas stūrī, kuru ar SIA "Krāsu serviss" un "Direct" krāsu veikalu atbalstu radījuši Dainis Rudens un Ēriks Caune, turpinoties kopīgā gājienā līdz "Rozes vārdā" (autors Ginters Krumholcs) Krišjāņa Valdemāra un Avotu ielas stūrī un Aigara Bikšes radītā "Libau-Halifax-Libau" Kūrmājas prospekta un Graudu ielas stūrī.

Dienas noslēgumā piepildītā Romas dārza pagalmā izskanēja Šēnberga melodrāma "Mēness Pjēro" solistes Baibas Bartkevičas un mūziķu Inta Dāldera, Anetes Točas, Hertas Hansenas, Ivara Bezprozvanova un Raimonda Meldera izpildījumā. Diriģents - Guntis Kuzma.

Jaunās Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" veidotais māklsas forums "Atklāj savu dzintaru!" norisinās Liepājā no 6. līdz 29. augustam. Tā programmā ir gan džezs, kamermūzika, brīvdabas teātris, simforoks, laikmetīgais balets un māksla. Pilna pasākumu programma un pieejama internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!