Foto: LETA

2012. gadā piecpadsmit valstij piederošās kapitālsabiedrības, kurās kapitāldaļu turētājs ir Kultūras ministrija, kopumā apgrozījušas 24,239 miljonus latu. Šo kapitālsabiedrību pašu ieņēmumi, tas ir, ienākumi, kas gūti, piemēram, tirgojot biļetes, veidojuši 46,2% no kopējā apgrozījuma, bet valsts dotācijas apmērs sasniedzis 13,049 miljonus latu.

To liecina Kultūras ministrijas informatīvais ziņojums, kas iesniegts Valsts kancelejā.

Pērn valstij piederošo kultūras nozares kapitālsabiedrību rīkotos pasākumus - teātra un cirka izrādes, kā arī koncertus - apmeklējuši 1 202 987 skatītāji. Kopumā gada laikā notikušas 3902 izrādes un koncerti.

2012. gada laikā radīti 270 jauniestudējumi un jaunas koncertprogrammas, norādīts ziņojumā.

Kultūras ministrija ir valstij piederošo kapitāldaļu turētājs valsts SIA "Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris", "Valsts Akadēmiskais koris "Latvija"", "Latvijas Koncerti", "Kremerata Baltica", "Rīgas Cirks", "Jaunais Rīgas teātris", "Dailes teātris", "Latvijas Nacionālais teātris", "Latvijas Leļļu teātris", "Daugavpils teātris", "Valmieras drāmas teātris", "Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris", "Latvijas Nacionālā opera", "Liepājas Simfoniskais orķestris" un "Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju māja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!