Rīgā, Bolderajā, Daugavgrīvas cietokšņa teritorijā 10. un 11.jūlijā notiks otrais Starptautiskais kara vēstures festivāls "Dunamunde 2010", kas veltīts dažādu laikmetu kara vēstures rekonstrukcijai, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Festivālā piedalīsies vairāk nekā 250 vēsturiskās rekonstrukcijas klubu dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas un Zviedrijas, kas attēlos viduslaiku, Ziemeļu kara un Napoleona kara ainas. Tas būs otrais šāda mēroga pasākums Latvijā, kas aptver tik plašu vēstures periodu.

Ar festivāla dalībnieku palīdzību tiks atsauktas atmiņā spilgtas ainas no latviešu tautas vēsturiskās pagātnes; noteiktā secībā parādīti vēsturiskie notikumi, kas attiecas uz dažādiem laikmeta periodiem. Festivāla laikā tiks atainots: Bruņinieku turnīrs, Ziemeļu un Napoleona kaujas, 1 Pasaules karš, tas pārcels skatītājus pagātnē cauri laika prizmai.

Kara vēstures rekonstrukcijas mērķis ir censties ar apģērba, ieroču, sadzīves priekšmetu un izturēšanās palīdzību iespējami precīzi attēlot vēstures norises. Festivāla pamatideja ir skatītājiem saistošā veidā vienkopus parādīt bruņoto spēku attīstību gadsimtu gaitā.

Festivāla pirmā diena plkst 11:00- 19:30: Ainas rekonstrukcija – Kaujas epizode "Ziemeļu kauja"; Tautas deju ansamblis "LĪGO"; Loku šāvēju turnīrs; Bērnu folkloras ansamblis "Krūla" un "Rūjiņa"; Karavīru dziesmu konkurs; Senatnīgās mūzikas un deju ansamblis (Gotika); Deju kolektīvs "Zafira".

Festivāla otrā diena plkst. 11:00-festivālu atklās dažādu laikmetu kara formās tērpušos dalībnieku gājiens, kas sāksies Rīgā, Doma laukumā.; plkst. 12:40-18:30 Kara epizodes attēlojuma rekonstrukcija – Napaleona kaujas laikmets; Kara epizodes attēlojuma rekonstrukcija - I Pasaules karš; Bruņinieku turnīrs un bugurts; Senatnīgās mūzikas un deju ansamblis (Barokko); Folkloras kopa "Rūdzi" un "Dudenieki"; Folkloras ansamblis "Grodi".

Festivāla programma – "Delfi" afišā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!