Foto: Publicitātes foto
X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ietvaros trešdien noslēdzies pūtēju orķestru fināla konkurss, kurā vislielāko punktu skaitu ieguvis Rīgas 6. vidusskolas pūtēju orķestris diriģenta Haralda Bārzdiņa vadībā (55,25 punkti) – A grupas dalībnieks, informē svētku rīkotāji.

Konkursa B grupas uzvarētājs ir Talsu rajona Bērnu un jauniešu centra pūtēju orķestris, diriģenti Jānis Smilga un Raitis Rērihs, savukārt C grupā labākais ir Naukšēnu vidusskolas pūtēju orķestris, diriģents Gvido Brenčevs.

Pūtēju orķestru finālkonkursā kopumā piedalījās 17 pūtēju orķestri trīs grupās: A, B un C. Žūrijas komisiju pārstāvēja Bert Langeler (Holande), Harry Illak (Igaunija), Hando Poldamäe (Igaunija) un atbildīgais sekretārs Egils Šķetris.

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus organizē LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs www.visc.gov.lv. Svētku ģenerālsponsors ir O!Karte, kuras sauklis ir "Kam ir ko teikt!"

Pirmo reizi svētku procesa vēsturē tie ir iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010. – 2011. gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50. gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!