Foto: Publicitātes foto
Rīgas Kongresu namā, 2. decembrī ar programmu "Irish Christmas" uzstāsies izcilā ķeltu mūzikas dziedātāja no Īrijas Moija Brenana (Moya Brenana), portālu "Delfi" informē koncerta organizatori "Live Music Agency).

CNN viņu dēvē par Ķeltu mūzikas pirmo lēdiju. Brenanas īru tradīcijās sakņotā mūzika ir viņai atnesusi "Emmy" un "Grammy: apbalojumus kā arī klausītāju atzinību ar vairāk kā 20 miljoniem pārdotu albumu.

Savu muzikālo karjeru Moija Brenana sākusi 1970.gadā grupas "Clannad" sastāvā. "Clannad" tulkojumā no ķeltu valodas nozīmē "ģimene" un zīmīgi, ka visi grupas dalībnieki jau sākotnēji bija saistīti radniecības saitēm. 1980 gadā "Clannad" sastāvam uz laiku pievienojas arī Moijas māsa, kuru vēlāk pasaule iepazina kā solodziedātāju Enju (Enya). 1999.gadā "Clannad" stiprināja savas īru nacionālā zīmola statusu iegūstot "Grammy" balvu kategorijā labākais "New Age" albums.

Jau 1992.gadā Moija paralēli darbībai "Clannad" sastāvā uzsāk arī solo karjeru, kuras laikā viņa ierakstījusi 25 albumus un kura viņai atnesusi vēl vienu "Grammy" nomināciju 2001.gadā par albumu "Whisper To A Wild Water".

Kā vēl viens nozīmīgs Moijas Brenanas nopelns, minama viņas dalība vairāku pilnmetrāžas filmu skaņu celiņu veidošanā, šajā sarakstā ir tādi lieldarbi kā "Titāniks", "Karalis Arturs". Kā arī "Robina Huda" TV ekranizācijā, kas demonstrēta arī Latvijā, un par kuru "Clannad" saņēma "Emmy" balvu.

Savas karjeras gaitā Moija Brenana ir sadarbojusies ar tādiem mūziķiem kā Bono, Vans Morrisons, Roberts Plants, Pols Jangs, Ronans Kītings un citi.

Biļetes uz koncertu Rīgā pieejamas "Biļešu Servisa" kasēs no 7.oktobra. Biļešu cena līdz 15.oktobrim - 15 lati, no 16.oktobra līdz 1.novembrim 20 lati, no 2.novembra 1.decembrim 25 lati, 2.decembrī 30 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!