Foto: Publicitātes foto

15. maijā, klubā "Sapņu fabrika" latviešu folkmetāla grandi "Skyforger" kopā ar viesiem "Tharapitha" un "Green Novice" prezentēs savu jaunāko albumu "Senprūsija", kas kārtējo reizi apliecina grupas profesionalitāti un neatlaidīgos mēģinājumus paplašināt žanra robežas.

"Senprūsija" ir grupas sestais veikums, iepriekšējais no tiem – "Kurbads" – iznāca 2010. gadā. 12 dziesmu ieraksts vēsta par prūšu varonīgajām brīvības cīņām pret Teitoņu Ordeni un tā tradīcijām.
Liriski un atsevišķos aspektos arī muzikāli, katrs grupas albums līdz šim ir veltīts kādam vēstures posmam vai konkrētai vēsturiskai tematikai.

Kā jau ierasts, arī šis "Skyforger" albums ir veltīts konkrētam konceptam. Grupas daiļrade dalās divās daļās – folkmūzikas virzienā vai, lielākoties, agresīvajā folkmetāla/pagānmetāla skanējumā.
"Senprūsija" ir veidota tradicionālajā metālmūzikas žanra kanona ietvarā, raisot asociācijas ar klasiķiem – "Amon Amarth", "Ensiferum" un citiem, tajā pat laikā kārtējo reizi apliecinot, ka paši ir pasaules līmeņa folkmetāla/pagānmetāla grandi.

Arī šis albums ieturēts žanra labākajās tradīcijās – pāri dārdošam bungām un kardānam ierakstā dzirdami spēcīgi un agresīvi ģitāru rifi, kā arī ierastais "grovls" līdzās folka dziedājumam. Uzteicami ir ģitāru solo, kas nav klišejiski tradīciju pakaļdarinājumi, bet gan precīzi akcentēti.

Nav nekāds pārsteigums, ka "Skyforger" kārtējo reizi apliecina sevi kā neaizstājumus spēlētājus Eiropas un pasaules pagāniskās metālmūzikas apakšžanrā – nav šaubu, ka arī jaunais materiāls priecēs metāla cienītājus ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē.

Ieeja pasākumā no plkst. 18, pirmā grupa - plkst. 19, koncerta beigas ap plkst. 23.

Biļetes iespējams iegādāties "Ticketshop.lv".

Ieskatam - dziesma "Rāmava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!