Latvijas Mūzikas informācijas centrs, sadarbībā ar Latvijas Radio kori un Latvijas Radio 3 "Klasika" ir izdevis CD "Uzvarētāji. Award Winning Compositions by Latvian Composers", portālu "Delfi" informē Latvijas Radio pārstāvji.
Viens no pēdējā laika sensacionālākajiem notikumiem latviešu mūzikā ir mūsu skaņražu uzvaras UNESCO Starptautiskajā komponistu konkursā "Rostrum". Uzvaras laurus tajā pēdējo trīs gadu laikā plūkuši Santa Ratniece, Mārtiņš Viļums, Ēriks Ešenvalds un Pēteris Butāns. Izdotais CD ir unikāls ar to, ka dokumentē latviešu komponistu "uzvaras gājienu" šai starptautiskajā forumā. Tā latviešu mūzikas vēsturē ir patiesi nebijusi, unikāla situācija.

Latvijas Radio koris ir vairāku diskā iekļauto skaņdarbu pasūtītājs un izpildītājs. Savukārt, Latvijas Radio 3 "Klasika" veicis darbu atlasi konkursam un pārstāv Latviju konkursa žūrijas komisijā.

Prezentējot Ērika Ešenvalda "La femme emmuré", Mārtiņa Viļuma "Le temps scintille", Pētera Butāna "Mēness starus stīgo" un Santas Ratnieces "sens nacre" vienotā CD kā "Rostrum" laureātus, neapšaubāmi tiek apliecināts latviešu mūzikas profesionālisms un potences - tamlīdzīgi panākumi ir arī lielisks vispārējā līmeņa rādītājs. Uzvarētāju spektru kompaktdiskā papildina Andra Dzenīša opuss "7 poems by e.e.cummings", kas pagājušajā gadā uzvarēja Starptautiskajā Jurgensona konkursā Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!