Foto: Publicitātes foto
No 1. augusta līdz 12. septembrim norisināsies bezmaksas Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāls, kurā visos koncertos tiek izmantotas vēsturisko instrumentu kopijas. Festivāla gaitā koncertēs gan pašmāju, gan ārzemju mūziķi Leila Šaijeg, Manfrēds Kordess, "Ensemble Mare Balticum", "Inégalité Mystique" un citi.

Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivālu 1.augustā plkst 20 Mākslas muzeja "Rīgas Birža" ātrijā iesāks baroka kora "Collegium Choro Musici Riga" un baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" solisti kopā ar māksliniecisko vadītāju Māri Kupču.

Viņi meklēs atbildes par Rīgas mūzikas vietu Eiropā 300 gadu ietvaros, divu izcilu baroka skaņražu - laikabiedru Johana Valentīna Mēdera un Johana Fišera pavadībā. Abi komponisti ilgus gadus dzīvojuši Rīgā un radījuši kompozīcijas, kuras arvien vairāk atskaņo dažādās Eiropas koncertzālēs, gūstot aizvien lielāku popularitāti un ievērību.

Diemžēl, laika gaitā daudzi Mēdera darbi ir zuduši, bet tas, kas ir saglabājies rokrakstu kopijās, ir tā laika mūzikas pērles un ir uzskatāmas par ļoti avangardisku mūzikas liecību. Savukārt, Fišers savas kompozīcijas publicējis Rīgā un tās veltījis pilsētai. Šobrīd abu autoru darbi glabājas Upsalā.

Ieeja visos festivāla koncertos ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!