Foto: Publicitātes foto
Jaunie Latvijas Kamermūziķi apvieno Eiropas prestižākajās mūzikas augstskolās studējošos jaunos Latvijas mūziķus, dodot viņiem iespēju sniegt augstvērtīgus koncertus arī savā dzimtenē - Latvijā. Projekts aizsācies 2014.gadā ar koncertu tiešraidē Latvijas Radio 1.studijā un festivālu "Jaunie Latvijas Kamermūziķi - Saulkrastiem", bet 2015.gada februārī un martā mūziķi sniegs vairākus koncertus dažādās Latvijas pilsētās, kur arī tiksies ar mūzikas vidusskolu audzēkņiem, lai dalītos pieredzē par studijām ārvalstīs, portālu "Delfi" informē koncertu rīkotāji.

Jauno Latvijas kamermūziķu ziemas tūres sastāvā muzicēs festivāla idejas autore - vijolniece Magdalēna Geka (Latvija/Francija), vijolniece Lāsma Taimiņa (Latvija/Spānija/Lielbritānija), altiste Jevgēnija Frolova (Latvija/Dānija), čelliste Anna Veselova (Latvija/Austrija), pianiste Iveta Cālīte (Latvija/Zviedrija). Magdalēna Geka ir nominēta Lielajai Mūzikas balvai 2014 kā gada jaunais mākslinieks.

Koncertos būs iespēja dzirdēt tādas kamermūzikas pērles kā Franča Šūberta stīgu kvartetu "Meitene un nāve", jaunās un daudzsološās latviešu komponistes Santas Bušs kvartetu "point de rosée" (rasas punkts) (2013), kā arī Dmitrija Šostakoviča vērienīgo klavieru kvintetu.

Koncertturnejas datumi:
23. februāris 19.00 Cēsu Koncertzāle
24. februāris 19.00 Ventspils Pārventas Bibliotēka
25. februāris 17.00 Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs
26. februāris 18.00 Saulkrastu Dome
27. februāris 19.00 Rīga - Kultūras pils Ziemeļblāzma
28. februāris 18.00 Bauskas pils (stīgu kvarteta koncerts)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!