Foto: Vida Press
Trešdien, 10. janvārī, 67 gadu vecumā miris pēdējais no britu smagā metāla un roka apvienības "Motörhead" sākotnējā sastāva dalībniekiem – ģitārists Edijs Klārks, vēsta ārvalstu mediji.

Klārks miris slimnīcā, kur iepriekš tika nogādāts pneimonijas dēļ.

Klārksu ar grupas līderi Lemiju septiņdesmito gadu vidū iepazīstināja bundzinieks Fils Teilors, bet "Motörhead" viņš pievienojās 1976. gadā. Viņš spēlēja apvienības 1977. gada debijas albumā, 1979. gada albumā "Overkill and Bomber", 1980. gada albumā "Ace Of Spades" un 1982. gada albumā "Iron Fist".

Klārks pameta grupu ASV tūres laikā. Iemesls tam esot bijis viņa neapmierinātība par "Iron Fist" rezultātu. Pēc tam viņš 1983. gadā kopā ar UFO basistu Pītu Veju nodibināja rokgrupu "Fastway".

Ar ziņu par Klārksa nāvi dalījies arī "Motörhead" oficiālais "Facebok" konts.

Apvienības bundzinieks no 1992. līdz 2015. gadam Mikijs Dī raksta: "Sasodīts, šīs ir briesmīgas ziņas, pēdējais no trim draugiem. Es Ediju ne tik sen redzēju, un viņš bija lieliskā formā. Tā kā šis ir pilnīgs šoks. Mēs ar Ediju vienmēr lieliski satikām. Es grasījos ar viņu tikties Apvienotajā Karalistē šovasar, kad dosimies turp ar "Scorpions"... Nu Lemijs un Fils var atkal džemot kopā ar Ediju. Ja uzmanīgi ieklausās, esmu pārliecināts, ka viņus var dzirdēt, tā kā uzmanās!!! Domās esmu ar Edija ģimeni un tuviniekiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!