Foto: DELFI
Britu dziedātājs Morisejs atcēlis vēl vairākus koncertus Amerikas Savienotajās valstīs un turpinās ārstēt asiņojošo čūlu. Veselības problēmu dēļ jau iepriekš tika atcelti vairāki kulta mūziķa koncerti.

53 gadus vecais Morisejs bija plānojis uz skatuves atkal kāpt trešdien, 13. februārī, tomēr veselības stāvoklim neuzlabojoties, pagaidām atcelti visi koncerti līdz februāra beigām.

Oficiālajā Moriseja menedžmenta paziņojumā teikts, pazīstamais dziedātājs cieš no asiņojošās čūlas un Bareta sindroma (problēmas ar barības vadu), un viņam nepieciešama atpūta.

Morisejs kulta mākslinieka statusu iemantoja jau pagājušā gadsimta 80. gados ar Mančestras grupu "The Smiths", bet pēc grupas izjukšanas 1987. gadā, uzsāka veiksmīgu solokarjeru.

"The Smiths" ir viena no ietekmīgākajām 20. gadsimta 80. gadu grupām, kas iedvesmojusi virkni 90. gadu un pēdējās desmitgades grupu, tai skaitā tādas grupas kā "The Stone Roses", "Radiohead", "Suede", "Oasis", "Doves" un daudzas citas. Morisejs vairākkārt ticis atzīts par vienu no izcilākajiem mūsdienu tekstu autoriem, kā arī pazīstams ar saviem asajiem publiskajiem izteikumiem par politiskiem un sociāliem jautājumiem, dzīvnieku tiesību aizstāvību, veģetārismu, u.c.

Morisejs Rīgā, "Sapņu fabrikā" koncertēja 2009. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!