Foto: Publicitātes foto. "Kamp!"
Jau iepriekš izsludinātos "Red Bull Music Academy" skatuves vārdus "Positivus" festivālā papildina viens no ASV labākajiem dīdžejiem DJ Craze, poļu elektroniskās mūzikas projekts "Kamp!", kā arī citi jaudīgi dīdžeji un elektroniskās mūzikas meistari. Ar šo paziņojumu arī šīs skatuves programma "Positivus" festivālā ir zināma pilnībā.

Kā informē festivāla rīkotāji, DJ Craze, kurš uz "Red Bull Music Academy" skatuves uzstāsies piektdienas naktī, ir vienīgais solo DJ, kurš trīs reizes pēc kārtas uzvarējis pasaulē lielākajās dīdžeju sacensībās "DMC World Championships". "Time Magazine" nosauca DJ Craze par Amerikas labāko dīdžeju, viņa "YouTube" kanāla video skatījumu skaits sasniedz teju deviņus miljonus un Kanje Vests (Kanye West) viņu ņēmis līdzi turnejā kā personīgo dīdžeju. DJ Craze ir uzstājies visā pasaulē, liekot klausītājiem dejot pie meistarīga repa, dabstepa un Maiami basa sajaukuma.

Savukārt "Kamp!", ko uz "Red Bull Music Academy" skatuves varēs redzēt svētdienas vakarā, ir viens no lielākajiem elektroniskās mūzikas vārdiem Polijā. Jau ar debijas EP "Thales One" 2009. gadā viņš stājās pretī Polijā tolaik populārajiem un pieprasītajiem elektroniskās mūzikas trendiem, bet tam sekojošais "Breaking A Ghosts Heart" tiek uzskatīts par krustcelēm Polijas elektroniskās mūzikas vēsturē. Kopš "Kamp!" vārds kļuvis starptautiski atpazīstams, mūziķi saņem ielūgumus uzstāties klubos un festivālos visā pasaulē.

No Latvijas māksliniekiem jau izsludinātajiem vārdiem pievienojas muzikāli eksperimentējošais Kašuks, multimākslinieks Kaminsky, elektroniskās mūzikas duets "MakeMake" un kopprojekts "Two", ko veidojuši divi Latvijā atzīti dīdžeji - DJ Dub:ra un DJ PM2THEAM. Igaunijas elektronikas virzienu pārstāvēs iedvesmojošais Mr. Nestor, projekts "Avoid Dave", meditatīvi futūristiskā apvienība "Alaska", kā arī producents, agrāk vairāku muzikālo projektu dalībnieks, Sander Mölder. "Red Bull Music Academy" skatuvi kuplinās arī starptautisku atzinību guvusī DJ, poliete Chloe Martini un beļģis DJ Slow.

Jau iepriekš ziņots, ka "Positivus" festivālā uz "Red Bull Music Academy" skatuves sestdien uzstāsies atzītais britu dīdžejs Maiks Skinners ar projektu "Mike Skinner & Murkage present Tonga", kā arī pasaules mūzikas elpas vēstnesis, portugālis Branko no elektroniskās deju mūzikas projekta "Buraka Som Sistema". Arī pārējā laikā uz deju mūzikas skatuves varēs redzēt gan uzlecošās zvaigznes, gan Baltijā un pasaulē jau novērtētus vārdus.

Jau ziņots, ka "Positivus" 10. jubilejas festivāls notiks no 15. līdz 17. jūlijam.

Līdz šim izziņotā "Positivus" festivāla programma uz galvenajām skatuvēm:

Ellie Goulding, "M83", Iggy Pop, "Years & Years", "Hot Chip", John Newman, "Air", "Wolf Alice", Grimes, Richard Hawley, "Mercury Rev", Charles Bradley, "Oh Wonder", Seinabo Sey, C Duncan, "Ho99o9", San Fermin, "Cigaretts After Sex", "Arthur Beatrice", "The Japanese House", "Postaal", "Choir of Young Believers", Alise Joste, Ozols, "Dzelzs vilks", "Carnival Youth", "Mielavs un Pārcēlāji", "Skyforger", "DaGamba", "Sattellites LV", "Rīgas modes", "Super Besse", Kashuks, "Tehnikums", "The Pink Elephant", "Chomsky Chess Club", "Mionia", "Irving Ark", Joss Stone, Latvijas Radio bigbends & Ralfs Eilands: "Cits Pauls", Mike Skinner & Murkage present Tonga, "HÆLOS" un citi.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com,"Biļešu servisa" kasēs un "Nordea" bankomātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!