Foto: Publicitātes foto
12. oktobrī nepieradinātās mūzikas festivāla "Skaņu Mežs’2013" ietvaros Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā uzstāsies angļu tumšās elektroniskās mūzikas projekts "Lustmord".

Kā porālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji, Braiens Viljamss (Brian Williams) ir britu mūziķis, kas ar savu projektu "Lustmord" ir ieguvis žanra ‘’dark ambient’’ radītāja slavu. Pirmie "Lustmord" albumi tika izdoti pagājušā gadsimta 80. gados, un to skanējums tika panākts, veicot vides ierakstus kapenēs, alās un lopkautuvēs, pēc tam šos ierakstus apstrādājot un papildinot ar dažādām skaņām, kas mūzikai dod rituāla sajūtu – tibetiešu pūšamajiem instrumentiem un transā iekritušu balsu repetitīviem skandinājumiem.

2006. gada 6. jūnijā "Lustmord" uzstājās Sātana Baznīcas 40. jubilejas svinībās Losandželosā, sniedzot muzikālu pavadījumu pasaules sātanistu salidojuma svinīgajai misei – šī uzstāšanās vēlāk tika izdota kā albums ‘’06.06.06. Rising’’. Pats "Lustmord" nepieder nevienai konfesijai un ielūgumu uzstāties pie sātanistiem pieņēma, paša vārdiem, “velkot uz zoba Sātana baznīcu”. Šī 2006. gada uzstāšanās ir pazīstama arī ar to, ka tā bija tikai ceturtā reize, kad "Lustmord" vispār sniedzis koncertu savas karjeras laikā – projekta koncerti notiek ļoti reti un "Lustmord" uzstāšanās Rīgā būs viena no pēdējo gaidu nedaudzajām, vēsta koncerta rīkotāji.

"Lustmord" ir sadarbojies ar tādiem mūzikas projektiem kā "The Melvins", "Coil", "Isis", "Tool" un SPK, kā arī nodrošinājis skaņu dizainu vairāk kā 40 filmām, tostarp "Spawn", "Underworld" un "The Crow".

Biļetes uz festivāla koncertvakariem ir iespējams iegādāties ‘’Biļešu Servisa’’ tirdzniecības vietās internetā. Ieejas maksa par 10. oktobra koncertu "Splendid Palace" iepriekšpārdošanā ir 10 lati, tāpat arī biļetes uz 11. oktobra ritmiskās mūzikas pasākumu "Palladium" iepriekšpārdošanā maksā 10 latus, taču ieeja 12. oktobra koncertā Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā iepriekšpārdošanā maksā septiņus latus . Ir iespējams iegādāties arī izdevīgu abonementu uz visiem trim festivāla vakariem, kas maksā 17 latus.

"Skaņu mežs" ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā "European Cities of Advanced Sound". Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007-2013 un Latvijas Kultūras ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!