Foto: Publicitātes foto
26. augustā, plkst. 19 Rīgas Domā savu virtuozitāti rādīs izcilais un nopelniem bagātais dāņu ērģelnieks Jakobs Lorentsens (Jakob Lorentzen). Viņš ieradies Rīgā, lai ar savu koncertprogrammu atzīmētu dāņu kompozīcijas granda Karla Nīlsena 150. jubileju, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Jakobs Lorentsens, kopš diploma iegūšanas 1995. gadā, ir dedzīgi uzstājies kā solists ne vien mājās Dānijā, bet arī ārvalstīs, radio un televīzijā, piedalījies starptautiskos festivālos, ierakstījis neskaitāmus CD un mūziku filmām. Viņš ir vairākkārtīgi koncertējis Dānijā, Zviedrijā, Vācijā, Portugālē un Itālijā. Starp neskaitāmām mūzikas balvām un godalgām, ko mākslinieks guvis, īpaši jāizceļ "Šrēdera Mūzikas balva" (Schröders Music Award) un "Karalienes Ingrīdas Piemiņas medaļa" (Queen Ingrid's Commemoration Medal). 2006. gadā Lorentsens tika lūgts pavadīt uz Ērģelēm Viņa Karaliskās Augstības Dānijas prinča Frederika dvīņu - Henrika un Izabellas - kristību ceremoniju Holmenas baznīcā.

Koncertā varēs dzirdēt Karla Nīlsena (1865-1930) "Commotio", Rūeda Langārda (1893-1952) "Trīs prelūdijas", Ben Mojē (1897-1983) "Alpu svītu" un paša ērģelnieka Jakoba Lorentsena (1968) komponētu skaņdarbu "Improvizācija".

Jakoba Lorentsena koncertu Latvijā organizē Dānijas Kultūras institūts Rīgā sadarbībā ar Rīgas Domu.

Biļetes pieejamas Rīgas Doma kasē. Cena - 7 līdz 15 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!