Foto: Publicitātes attēls
XIX Starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls šovasar pulcēs daudzus no labākajiem pašmāju un ārzemju džeza mūzikas māksliniekiem, portālu "Delfi" informēja festivāla rīkotāji.

Vienā no vērienīgākajiem džeza mūzikas festivāliem Baltijā, kas no 18. līdz 23. jūlijam norisināsies Saulkrastos, atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda", piedalīsies mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Ungārijas, Barselonas, ASV un citām valstīm.

Klausītājiem būs iespēja apmeklēt vairāk kā 10 ritmiski piesātinātus džeza mūzikas brīvdabas koncertus, kuros uzstāsies grupa "Framest", "Tribute to Hank Mobley", "Big Band Synthesis" un citi.

Savukārt festivāla īpašie viesi būs Gābora Durņei sekstets ar dalībniekiem no Lielbritānijas un Ungārijas. Gābors Durņei šobrīd ierindots pasaulē pazīstamāko un izcilāko bundzinieku vidū – līdzās tādiem māksliniekiem kā Bilijs Kobams, Gevins Harisons un Stīvs Smits. Viņa vadītās meistarklases ir augsti novērtētas un pieprasītas gan Eiropā, gan ASV.

Neatņemama "Saulkrasti Jazz Festival" sastāvdaļa ir mācību nometne, kas piedāvās apgūt un papildināt savas muzikālās zināšanas vokālajās, taustiņinstrumentu, ģitāras, basa, pūšamo un sitamo instrumentu meistarklasēs. Plašāka informācija par festivālu atrodama "Saulkrasti Jazz Festival" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!