Foto: Publicitātes foto

Rīgas festivālā, kas šovasar pulcēs virkni pasaulslavenus māksliniekus, 13. jūnijā Rīgas Kongresu namā koncertēs "New York Voices" līderis, "Grammy" balvas ieguvējs - pasaulslavenais Pīters Eldridžs kopā ar vokālo grupu "Framest", portālu "Delfi" informē festivāla organizatori VSIA "Latvijas Koncerti".

Eldridžs jau iepriekš koncertējis kopā ar "Framest". Pērn slavenais mūziķis kopā ar latviešu grupu sniedza kopīgu koncertu Dailes teātrī.

"Tikšanās atkal ar Pīteru Eldridžu mums ir īpašs notikums. Mēs šī gada laikā esam auguši meistarībā. Ceru, ka to novērtēs mūsu ārzemju skolotājs. Tā mēs virzāmies tuvāk viens otram," par jaunu muzikālo tikšanos sajūsmā ir "Framest" mākslinieciskais vadītājs, komponists Jānis Ķirsis.

Vokālā grupa "Framest" dibināta 2005. gadā. Šobrīd grupas sastāvā dzied Beāte Zviedre (soprāns), Elīna Šmukste (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons) un Edgars Janovs (bass). Visi dziedātāji ir profesionāli mūziķi. Grupas repertuārs laika gaitā ir izveidojies gana plašs, dziesmas komponē un aranžē pārsvarā grupas līderis un mākslinieciskais vadītājs Jānis Ķirsis.
Pīters Eldridžs ir viens no divkārt "Grammy" ieguvušās vokālās grupas "New York Voices" līdzdibinātājiem. Grupa ieskaņojusi septiņus studijas albumus, tā jau divus desmitus gadu ceļo pa visu pasauli, koncertējot pasaules slavenākajās koncertzālēs.

2011. gada martā Pīters Eldridžs kopā ar Framest koncertēja Rīgā Dailes teātrī. Laikrakstam "Diena" Eldridžs atzina: "Viņos jūtu lielu potenciālu".

Pīters Eldridžs sadarbojies ar tādām zvaigznēm kā Džošua Redmens, Bobijs Makferins, Maikls Brekers, Meredita Monka, Freds Heršs, Deivids Bērns, Lerijs Goldings, un daudzi citi.

"Mūžam stilīgais" – tā Pīteru Eldridžu sauc portāls "Jazz Times", savukārt "allmusicguide.com" raksta: "viņš pieder tai melodiski dzejiskajai tradīcijai, ko pārstāv tādas nu jau apklusušas balsis kā Stīvijs Vonders, Pols Saimons, Džonija Mičela, Vens Morisons un rokgrupa "Steely Dan"; šie dziesminieki rada pielīpošas, skaistas melodijas ar saturiski dziļiem tekstiem, kas ir vienlaikus universāli un personiski."

Pīters Eldridžs talantu spektrs ir plašs – viņš komponē, atskaņo, aranžē, ieskaņo un māca. Manhatanas mūzikas skolā viņš kopš 1993. gada ir džeza vokāla nodaļas vadītājs. Eldridžs laidis klajā trīs solo ieskaņojumus.

Nesen Pīters Eldridžs komponēja savu pirmo mūziklu par mākslinieka Gustava Klimta dzīvi, mīlu un mākslu, kā arī rakstīja mūziku Adama Vaita dokumentālajai filmai "No Job for a Women", kurā stāstīts par sievietēm korespondentēm Otrā pasaules kara laikā.

Pīters Eldridža komponētā mūzika iekļauta Brazīlijas mūziķa Aivena Linsa, Kubas mūziķa Pakito d'Riveras un Džeinas Monheitas albumos. Pīters dzied arī vokālajā grupā "Moss" kopā ar Lušanu Sūzu, Keitu Makgeriju, Teo Blekmenu un Lorenu Kinhenu. Eldridžu regulāri aicina sniegt meistarklases visā pasaulē.

Savukārt vokālā grupa "Framest" no šā gada 2. jūnija līdz 26. decembrim sniegs koncertus visā Latvijā, bet 2012. gada vasarā piedalīsies starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis 2012".

Jau ziņots, ka otrais Rīgas festivāls šogad notiks no 2. līdz 21. jūnijam pulcējot tādas pasaules zvaigznes kā Elīna Garanča, Aleksandrs Antoņenko, Kristianu Lindbergu, Pīteru Eldridžu un daudzus citus.
Biļetes uz šo un citiem Rīgas festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!