Astoņas nominācijas Oskara balvām otrdien ieguvusi filma "American Beauty", tai skaitā arī labākās filmas kategorijā. Kevins Speisijs nominēts kā labākais aktieris, Anete Beninga kā labākā aktrise un Sems Mendess kā labākais režisors.
"American Beauty" sāncenses labākās filmas kategorijā ir trīs "melnie zirdziņi" - "The Cider House Rules", "The Sixth Sense" un "The Green Mile", kā arī kritiķu slavētā "The Insider".

Kinoakadēmijas prezidents Roberts Rēme šo sarakstu nosaucis par "eklektisku un spēcīgu" un paziņojis, ka "starp šīm filmām nav nevienas favorītes".

Līdz ar Speisiju labākā aktiera nomināciju ieguvuši arī austrālieties Rasels Krovs par lomu filmā "The Insider", Holivudas veterāns Ričards Farnsvorts par "The Straight Story", Denzels Vašingtons par filmu "The Hurricane", kā arī Šons Penns par lomu Vudija Allena komēdijā "Sweet and Lowdown".

Labākās aktrises kategorijā Beningas sāncenses būs kritiķu mīlule Hilarija Svanka par lomu filmā "Boys Don't Cry", Dženeta Maktīra par "Tumbleweeds", Džuliana Mūra par "The End of the Affair", kā arī Merila Strīpa par "Music of the Heart".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!