Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aktrise Skārleta Johansone ir viena no četrām kandidātēm uz bijušās ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones lomu topošajā biogrāfiskajā filmā, vēsta ārvalstu mediji.

Tāpat Klintones lomai ir nolūkotas Amanda Seifrīda, Džesika Česteina un Rīza Vizerspūna.

Režisora Džeimsa Ponsolda topošajā filmā "Rodema" (Klintones meitas uzvārds) tiks stāstīts par Klintones jaunības gadiem, kas aizvadīti Jēlā. Iepriekš tika ziņots, ka korejiešu izcelsmes scenārista Kim Ir Juna scenārijā daļa notikumu fona tiks atvēlēta Votergeitas procesam. Tāpat scenārijā ievērojamu vietu aizņems Hilarijas Rodemas attiecības ar toreizējo Arkanzasas universitāte jurisprudences profesora vietnieku Bilu Klintonu.

Vēl 2012.gadā Juna scenārijs bija viens no pirmajiem tā sauktajā "Melnajā sarakstā", kurā atrodas producentu ievērotie, bet nerealizētie scenāriji.

Šobrīd vēl tiek lemts, kura kino kompānija ekranizēs stāstu par Hilariju Klintoni. Neskatoties uz to, ir uzsākta aktieru atlase. Pēc režisora sacītā, filmas pirmizrāde gaidāma 2016.gadā, kas sakrīt ar ASV prezidenta vēlēšanām. Iespējams, tajās piedalīsies arī Klintone.

Šī nav pirmā reize, kad Hilarija Klintone ir kļuvusi par kāda TV vai kino darba personāžu. Viena no zināmākajām filmām par Klintonu ģimeni "Pamatkrāsas" tika uzņemta 1998.gadā. Sjūzanu Stentoni, stāsta personāžu, kas asociēts ar pirmo lēdiju, filmā atveidoja Emma Tompsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!