Divu nedēļu ilgā pieredzes apmaiņas braucienā uz Ņujorku 4.novembrī devusies aktieru, dziedātāju un teātra profesionāļu grupa no Latvijas, portālu "Delfi" informē Dailes teātra pārstāvji.
Uz Brodveju devušies Dailes teātra aktieri Aija Dzērve un Artis Robežnieks, kā arī dziedātāji Gunārs Kalniņs, Linda Leen un Anna Krauja. Aktieri piedalīsies mēģinājumos un meistarklasēs, kā arī tiksies ar ievērojamiem muzikālā teātra profesionāļiem, kuru vidū ir arī Brodvejas komponists un dziesmu tekstu autoru Kreigs Karnelia (Craig Carnelia) un koncertmeistars Kriss Mārlovs (Chris Marlowe).

Uz Ņujorku dodas arī teātra tehniskais direktors Andris Vītols un skaņu režisors un operators Juris Strapcāns, lai tiktos ar profesionālu Brodvejas mūziklu tehniķiem Ņujorkas klubā "Don't Tell Mama" un konsultētos ar viņiem. Grupu pavada Dailes teātra direktors Aivars Līnis. Vizītes pēdējā vakarā mākslinieki piedalīsies kabarē tipa izrādē klubā "Don't Tell Mama".

"Ideja nosūtīt talantīgus Latvijas aktierus un mūziķus uz Brodveju attīstījās, pateicoties ciešajai sadarbībai starp ASV Vēstniecību, Amerikas komponistu, autoru un izdevēju biedrību (American Society of Composers, Authors and Publishers) un Dailes teātri," informē ASV vēstniece Ketrīna Toda Beilija. "Šī gada maijā viesojoties Rīgā, dažus no Latvijas labākajiem dziedātājiem un aktieriem noklausījās pasaulslavenais komponists un dziesmu tekstu autors Stīvens Švarcs (Stephen Schwartz), un dalībai šajā unikālajā programmā izvēlējās piecus māksliniekus un divus tehniskos darbiniekus. Grupa pavadīs divas nedēļas Ņujorkā, strādājot ar pieredzējušiem Brodvejas māksliniekiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!