Liepājas teātris piektdien izsludinājis konkursu uz teātra mākslinieciskā vadītāja vietu, meklējot aizstājēju no teātra aizgājušajam Jurim Bartkevičam, informēja Liepājas teātrī.
Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 1.septembrim.

Pretendentam jābūt ar augstāko izglītību, vismaz triju gadu ilgu darba pieredzi teātrī režijā, jāiesniedz arī Liepājas teātra radošās attīstības vīzija, repertuāra veidošanas principi un radošā personāla attīstības plāns.

Par priekšrocību uzskatīs pieredzi darbā ar starptautiskiem projektiem, kā arī svešvalodu zināšanas.

Jau vēstīts, ka līdzšinējais Liepājas teātra mākslinieciskais vadītājs Bartkevičs nolēma neatjaunot darba līgumu, kas beidzās 27.jūnijā. Bartkevičs no nākamās sezonas iekļauts Dailes teātra aktieru sastāvā.

Liepājas teātra mākslinieciskā vadītāja pienākumus uz laiku pildīs aktieris un režisors Ivars Lūsis, kamēr konkursā tiks atrasts jaunais teātra mākslinieciskais vadītājs.

Par aiziešanu no amata paziņojusi arī teātra direktore Maruta Pāvelsone, kura gan atlūgumu pagaidām nav iesniegusi. Patlaban Pāvelsone slimojot. Viņas vietā teātra direktores pienākumus pildīs pašreizējā teātra Mārketinga daļas vecākā speciāliste Ilga Erba.

Liepājas teātris ir vecākais latviešu profesionālais teātris Latvijā. 2007.gadā tas atzīmēs 100 gadu jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!