Foto: AP/Scanpix

Pēc veiktās operācijas Maskavas Lielā teātra baleta trupas mākslinieciskā vadītāja Sergeja Fiļina redze saglabāsies, lai gan ceturtdienas vakarā viņš gūva smagus apdegumus, ko izraisīja maskā tērpta uzbrucējs sejā ielietā skābe, sestdien paziņoja Maskavas 36.pilsētas slimnīcas galvenais ārsts Aleksandrs Mitičkins.

"Sergejam Fiļinam tika veikta operācija," apstiprināja ārsts, piebilstot, ka atlabšanas stadija ir ļoti agrīna, skatuves mākslinieka acīm ir uzlikts apsējs, bet par to, cik lielā mērā redze ir incidentā ir ietekmēta, varēs spriest pēc apmēram divām nedēļām.

Tomēr ārsts uzsvēra, ka redzi uzbrukumā Fiļins nav zaudējis.

No reanimācijas nodaļas Fiļins pārvests un slimnīcas palātu, bet ārsti viņa veselības stāvokli raksturo kā stabilu.

Lai gan sākotnēji tika vēstīts, ka Fiļinu pārvedīs uz klīniku Beļģijā, ārstēšanos viņš turpina Maskavā.

Jau vēstīts, ka uzbrukums bijušajam baletdejotājam, kas Maskavas Lielā teātra baleta trupas mākslinieciskā vadītāja amatu ieņem kopš 2011.gada, noticis ceturtdienas vakarā pie kādas dzīvojamās mājas Maskavā, ar skābi nodarot viņam nopietnus sejas, galvas un acu bojājumus.

42 gadus vecais skatuves mākslinieks ar gandrīz pilnībā apsaitētu seju intervijā Krievijas televīzijas kanālam REN pastāstīja, ka pārbijies, jo domājis, ka uzbrucējs viņu nošaus. "Es pagriezos, lai skrietu, bet viņš bija ātrāks," sacīja Fiļins un piebilda, ka uzbrucēja seju klāja maska, viņam galvā bija kapuce un redzamas bija vien acis.

Uzbrukumu teātra vadība saista ar baleta trupas iekšējiem konfliktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!