Foto: F64
Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti. Ceļi tiek tīrīti un kaisīti, taču stiprā vēja un tā izraisītā zemā puteņa laikā brauktuves ātri atkal kļūst sniegotas, veidojas aizputinājumi. Iespējami lauzti, krituši koki uz brauktuves, kas var kavēt satiksmi, agrā pirmdienas rītā par situāciju valstī medijus informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi".

Pirmdienas rītā vietām snieg, pūš brāzmains vējš, bet gaisa temperatūra no - 12ºC līdz -4ºC. Rīgas apkārtnē, un visos galveno ceļu virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā ceļa posma garumā. Brauktuves sniegotas un aizputinātas, vietām apledojušas. Autoceļi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem, vēsta "Latvijas Valsts ceļi".

Pa reģionālajiem autoceļiem putenis apgrūtina braukšanu visā Latvijas teritorijā. Autoceļi sniegoti, vietām aizputinājumi. Brauktuves tīra un kaisa ar pretapledojuma materiāliem.

Pa vietējiem ceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi un tai skaitā Kurzemē ir ļoti apgrūtināti braukšanas apstākļi. Aizputinājumu dēļ atsevišķi ceļu posmi nav izbraucami. Ceļus tīra nepārtrauktā darba režīmā, taču stiprā vēja un zemā puteņa laikā brauktuves īsā laika periodā atkārtoti tiek aizputinātas. Pārvietojoties pa lauku ceļiem, jābūt īpaši uzmanīgiem, jo to caurbraucamība līdz sniegputeņa mitēšanās beigām netiek garantēta.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienas pirmajā pusē turpinās pūst stiprs brāzmains vējš, izraisot sniegputeni un veidojot uz ceļiem sniega sanesumus. Braucot ziemas apstākļos, autovadītāj tiek aicināti izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!