Foto: F64
Augusta pēdējā nedēļā un septembra pirmajās dienās būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas - laiks nekļūs ne krietni aukstāks, nedz arī gaidāmas karstas dienas, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Patlaban laika apstākļus reģionā nosaka stabili cikloni, kas atrodas virs Skandināvijas, tāpēc reģionā valda atlantiskās gaisa masas, kas ir mēreni siltas un ļoti mitras. Turklāt karstajā periodā ūdens Baltijas jūrā un Rīgas līcī ļoti sasila, veicinot gubu lietus mākoņu rašanos, kas izpaužas kā lietusgāzes, ko patlaban visvairāk izjūt tieši piekrastes rajonos.

Meteoroloģiskās vasaras diennakts vidējā temperatūra ir plus 15 grādi, un joprojām šī temperatūra tiek fiksēta, tāpēc ne tagad, ne arī tuvākajās dienās nevarētu runāt par meteoroloģiskās vasaras beigām. Parasti visātrāk gan meteoroloģiskās vasaras beigas tiek fiksētas Vidzemes augstienē, Zosēnos, kur diennakts vidējā temperatūra zem plus 15 grādiem nokrītas ap 19.augustu. Visvēlāk meteoroloģiskā vasara beidzas jūras piekrastē - Ventspilī un Liepājā, kā arī Rīgā- septembra pirmajās dienās.

Sinoptiķi augusta trešajā dekādē būtiskas izmaiņas laika apstākļos neprognozē, jo reģionā turpinās valdīt atlantiskās gaisa masas. Līdz ar to arī turpmākās dienas būs mēreni siltas - gaisa temperatūra dienās būs plus 17, plus 23 grādi, bet naktīs - ap plus 10, plus 15 grādiem. Debesis būs mākoņainas, taču uzspīdēs arī saule, un tad gaisa temperatūra var par kādu grādu pakāpties.

Arī septembra pirmajās dienās gaidāmi līdzīgi laika apstākļi, un sinoptiķi neprognozē būtiskas laika apstākļu izmaiņas, kad gaisa temperatūra varētu krasi pazemināties vai varētu būt kāda karsta diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!