Novembra sākumā Latvijā pūtīs rietumu vējš, kas atnesīs siltāku un mitrāku gaisu, tādēļ debesis bieži būs apmākušās, bet būtiski nokrišņi nav gaidāmi, prognozē "Global Forecast System".

Oktobra pēdējās diennaktīs saglabāsies vēss laiks. Gaisa temperatūra naktīs vietām Vidzemē un Latgalē pazemināsies līdz -8 grādiem, dienās saule gaisu nespēs sasildīt vairāk kā līdz +4 grādiem valsts austrumos un +9 grādiem Kurzemes piekrastē.

Siltāks un mitrāks gaiss Latvijā sāks ieplūst šīs nedēļas beigās. Novembra sākumā gaisa temperatūra naktīs pārsvarā būs virs nulles, siltākajās dienās paaugstinoties līdz +8..+13 grādiem.

Reizēm, sabiezējot mākoņu segai, iespējams smidzinošs lietus, un vietām veidosies migla.

Atbilstoši pašreizējai prognozei novembra pirmajā pusē laikapstākļus galvenokārt noteiks anticiklons, tādēļ ir mazas cerības uz lieliem nokrišņiem.

Jau ziņots, ka lietus trūkuma dēļ daudzās akās ir maz ūdens vai tās pilnībā izžuvušas. Upēs un ezeros kopš jūnija saglabājas zems ūdens līmenis.

Ja būs auksta ziema, sausuma dēļ iespējama masveidīga aku izžūšana, ūdenstilpņu izsalšana, zivju bojāeja un daudzu kultūraugu iznīkšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!