Foto: AFP/Scanpix
Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā ir -10..-15 grādu, Kurzemes piekrastē -8..-9 grādi, bet Jaunpiebalgas novada Zosēnos reģistrēts 18 grādu sals, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Debesis lielākoties skaidras, daļā Latgales - apmākušās, bez būtiskiem nokrišņiem. Pūš lēns līdz mērens austrumu vējš.

Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" apkopoto informāciju braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši, brauktuves - sausas.

Rīgā skaidrs laiks, pūš austrumu vējš ar ātrumu 4-7 metri sekundē, gaisa temperatūra svārstās ap -10 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -5,3 grādiem Gulbenē līdz -0,6 grādiem Liepājā, citviet Eiropā - no -18 grādiem Krievijas galējos ziemeļos līdz +26 grādiem Mursijā, Spānijas dienvidaustrumos.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā otrdienas rītā ir -28 grādi dažviet Zviedrijā un -35 grādi Krievijas ziemeļos. Deviņās valstīs, tostarp Polijas lielākajā daļā, ir spēkā oranžais brīdinājums par spēcīgu sniegu un puteni, vēl desmit valstīs sniega un slidenu ceļu dēļ ir izsludināts dzeltenais brīdinājums. Ilgstošs sniegs gaidāms arī daudzviet Baltkrievijā un Krievijā, kā arī Lietuvas dienvidu daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!