Foto: DELFI Репортер
Rietumeiropā jau plosās vētra, Lielbritānijā ir novērotas vēja brāzmas līdz pat 44 metriem sekundē lielu ātrumu, un Latviju šī dabas stihija sasniegs jau pirmdienas vakarā pēc pulksten 18:00, brīdina Latvijas sinoptiķi.

Pēc plkst. 18:00 dienvidrietumu vējš sāks pieņemties spēkā, nakts pirmajā pusē Baltijas jūras piekrastē brāzmās jau sasniedzot 25 metrus sekundē, bet nakts vidū Kurzemē ir gaidāmas vēja brāzmas līdz pat 25 - 30 metriem sekundē.

Stiprākā vēja zona pārvietosies uz austrumiem, nakts vidū un otrajā pusē arī Vidzemes ziemeļos brāzmās sasniedzot ātrumu 25 metri sekundē. Rīgā pēc pusnakts ir gaidāmas vēja brāzmas līdz 20-23 metriem sekundē. 

Ar ciklonu saistītā maksimālā vēju zona skars arī Igauniju, teritorijas lielākajā daļā nesot brāzmas līdz 25-29 metriem sekundē, piekrastes rajonos arī virs 30 metriem sekundē, bet salīdzinoši mazāk vēja spēku jutīs Lietuvā, kur tikai pašā jūras piekrastē gaidāmas vēja brāzmas līdz 25 metriem sekundē. Arī Latvijas dienvidaustrumu rajonos vējš brāzmās nepārsniegs 15-19 metrus sekundē.

Stiprs vējš saglabāsies vēl no otrdien rīta, bet dienas laikā tas pierims.

Maksimālo vēja brāzmu zonas pārvietošanās Ziemeļeiropā 28.-29. oktobrī (Latvijas laiks = UTC + 2 st.) (LVĢMC)

Jau ziņots, ka vētra, kas naktī uz otrdienu skars Latviju, Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumu daļā var atnest pēdējo gadu lielākos vēja postījumus.

Spēcīga vētra naktī uz pirmdienu jau sasniedza Lielbritāniju, Lielbritānijas dienvidrietumos bez elektroenerģijas palikušas 7000 ēkas. Pēc Lielbritānijas Meteoroloģijas biroja apkopotajiem datiem, naktī uz pirmdienu ap plkst.1 (plkst.3 pēc Latvijas laika) Vaitas salā vēja ātrums sasniedzis 148 kilometrus stundā (41,1 metru sekundē).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!