Foto: AFP/Scanpix

Cietsirdīgi hakeri "uzlauzuši" par "popmūzikas princesi" dēvētās dziedātājas Britnijas Spīrsas (attēlā) sociālo tīklu Twitter un MySpace profilus un it kā viņas vārdā ierakstījuši frāzi "Es pielūdzu Sātanu", ziņo aģentūra Associated Press.

Par hakeru uzbrukumu kļuva zināms 12. novembrī, kad viņas pielūdzēji internetā pamanījuši vairākus dziedātājai neraksturīgus izteikumus. Pēc tam, kad Spīrsas menedžeri atjaunoja pieeju profiliem, ieraksti tika dzēsti. Tāpat Spīrsas pārstāvji publiski atvainojās jūtīgākajiem dziedātājas faniem, kas var redzēt šos paziņojumus un neadekvāti tos uztvert.

Ierakstiem Spīrsas mikroblogos seko aptuveni 3,5 miljoni šo sociālo tīklu lietotāji. Vairumu ierakstu veic viņas menedžeri, bet dažas frāzes Britnija ierakstot pašrocīgi.

Mango jau ziņoja, ka šī gada vasarā hakeri jau bija uzlauzuši Spīrsas profilus un izvietojuši tajos ziņas par dziedātājas nāvi. Toreiz hakeru nodoms bija izveidot veselu "mirušo slavenību sarakstu", kurā tika ziņots par Džefa Goldblūma, Natālijas Portmenas, Džordža Klūnija, Harsiona Forda un citu aktieru priekšlaicīgu nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!