Foto: EPA/LETA
Simpātiska seja Holivudā – tā ir puse no panākumiem. Tomēr bez cilvēkiem ar "interesantiem" sejas vaibstiem daudzas filmas šķistu tukšas un samākslotas. Šajā sakarā kāds ASV slavenību žurnāls apkopojis sarakstu ar desmit visdīvainākajām sejām Holivudā.

Losandželosā dzimušais Denijs Treho jau kopš bērnības nodarbojas ar boksu un ir bijis narkomāns. 11 gadu garumā viņš neskaitāmas reizes sēdējis cietumā, tomēr atradis spēkus mainīt savu dzīvi. Treho piedalījies gandrīz 200 filmās, un līdz ar to viņa kolorītā meksikāņa tipa seja daudziem atmiņā iespiedusies jau sen. Kā izcils pirmā plāna aktieris viņš sevi apliecinājis arī jaunajā Roberta Rodrigesa filmā Machete.

Arī Stīvs Bušemi izskatās tā, it kā dzīve viņu nebūtu saudzējusi, lai gan jaunībā viņš bijis profesionāls ugunsdzēsējs. Arī Bušemi filmogrāfijā ir vairāk par 100 filmām, no kurām lielākā daļa gan ir epizodiskas lomas. Tomēr bez Bušemi īpatnējās sejas vairs nav iedomājamas tādas filmas kā Trakie suņi, Armagedons, Con Air un daudzas citas.

Edvardam Džeimsam Olmosam nekad nav piedāvāts kļūt par kosmētisko līdzekļu reklāmas seju, turpretī viņa grumbaini rētainā seja atradusi labu pieprasījumu kinematogrāfā. Daudzi no viņa personāžiem ir rupji, bet līdzjūtību izraisoši, kā, piemēram, seriālos Miami Vice vai Battlestar Galactica.

Iejūtoties Kerijas Bredšovas lomā seriālā Sekss un lielpilsēta, aktrise Sāra Džesika Pārkere tik ļoti tic savai pievilcībai, ka arī skatītāji sāk viņai ticēt. Pārkeres izskatu raksturojošā gradācija ir plaša - no skaistules un dīvaines līdz pat "zirgaģīmim", kā viņu dēvē, piemēram, Juris Šteinbergs.

Arī cita amerikāņu aktrise Elizabete Mosa ir visai pretrunīgi vērtēta - seriālā Mad Men viņa ir spilgtā kosmētikā, dīvainos tērpos un mūžīgi izspūrusi, turpretī ārpus filmēšanas laukuma vienmēr izceļas ar savu neparasto skaistumu.

Lai gan filmā Cyrus aktiera Džona C. Reilija personāžs uzskata, ka viņš ir ļoti līdzīgs Šrekam, viņa maigie, gaisīgie sejas vaibsti spēj savaldzināt daudzus un daudzas - ne velti Reilijs bieži vien filmējies kā skaistāko Holivudas aktrišu vīrs vai draugs.

Iespējams, jaunāka gadagājuma kinoskatītāji ar grūtībām uztver faktu, ka savulaik Mikijs Rūrks bija viens no skaistākajiem un seksīgākajiem aktieriem Holivudā. Taču tad viņš nolēma nodarboties ar boksu. Savukārt pēc tā nācās ķerties pie plastiskās ķirurģijas. Rezultāts ir uz sejas, bet, par laimi, Rūrks ir talantīgs un filmu režisori prot viņam piemeklēt lomas arī ar šādu seju.

Kristoferam Vokenam piemīt īpašas spējas likt skatītājiem justies neomulīgi, un lielā mērā par to jāpateicas viņa sejai. Praktiski visi Vokena personāži izceļas ar šo saspringto sejas izteiksmi, kas liecina, ka agrāk vai vēlāk viņš izdarīs kaut ko ļoti neparastu. Parasti viņš arī izdara.

Kad aktieris Rons Pērlmans filmējās seriālā Skaistule un briesmonis, viņš - kanalizācijas pasaulē mītošs monstrs - gandrīz nemaz nebija jāgrimē, ja nu vienīgi jāpadara spalvaināka seja. Un arī "Elles puikas" lomā Pērlmans spēja būt reizē gan atbaidošs, gan arī ļoti pievilcīgs tēls.

Savulaik britu aktrises Tildas Svintones ledainie hermafrodīta vaibsti bija iecienīti art-house auditorijas vidē, bet tagad arī Holivudas meinstrīms ir saskatījis viņas īpatnējo skaistumu. Svintone atgādina karalisku statuju, bet filmās viņa spēj būt gan skaista sieviete (I am Love), gan ārpuszemes būtne (Constantine), gan arī nenosakāma dzimuma radījums (Orlando).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!