Foto: Shutterstock

Parasti, runājot par plastiskajām operācijām, cilvēki iedomājas, ka tas ir tipisks sieviešu prieciņš, bet plastikas ķirurgu pakalpojumus izvēlas arī vīrieši, tādēļ izklaides portāls Mango sazinājās ar pāris pašmāju speciālistiem, lai noskaidrotu, kuras ir populārākās plastiskās operācijas Latvijas vīriešu vidū.

Plastikas ķirurģijas asociācijas priekšsēdētājs Pēteris Laucis portālam Mango pastāstīja, ka Latvijā to vīriešu skaits, kas vēršas pie palīdzības pie plastikas ķirurga, esot nesalīdzināmi niecīgāks par skaistā dzimuma pārstāvēm.

Šādu tendenci novērojis arī plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis, kurš to smejoties skaidro ar latviešu vīriešu bailēm no skalpeļiem, jo, piemēram, Londonā katrs otrais no plastikas ķirurgu pacientiem ir vīrietis.

Tam, ka latviešu kungi nesteidz savu izskatu labot ar šādām metodēm, Laucis gan dod citu izskaidrojumu. "Vīriešiem Latvijā vienkārši ir savādāka uztvere nekā sievietēm un drusku citāds skats uz to, kas ir un kas nav problēma," uzskata Laucis.

Aptaujātie speciālisti atzīst, ka Latvijas vīriešu pieprasītāko plastikas operāciju saraksta augšgalā ir tauku atsūkšana. Tiesa gan, ne visiem gribētājiem speciālisti spēj palīdzēt.

"Gribētāju ir daudz, bet visiem mēs palīdzēt nevaram. Sievietēm tauki uzkrājas zem ādas, bet vīriešiem - zem muskuļiem, un šādos gadījumos nosūkšanu nevar veikt. Tad ir jāmeklē citas metodes, kā atbrīvoties no liekā svara. Tādā ziņā sievietēm ir daudz vieglāka dzīve, jo viņām ir gan krūtis, ko palielināt, gan taukus ērtāk nosūkt," atzīst Laucis. 

Tāpat iecienītas ir dažādas sejas atjaunošanas operācijas un procedūras, piemēram, ādas atjaunošana, noslīdējušu plakstiņu pacelšana, zem acīm radušos maisiņu likvidācija, kā arī degunu un ausu korekcijas skaistuma vārdā.

Uz jautājumu, vai Latvijas vīriešu vidū populāras ir arī dzimumlocekļu palielināšanas operācijas, Mango aptaujātie speciālisti atbild noraidoši.

Zaržeckis stāsta, ka retu reizi kāds par šādu pakalpojumu interesējas, bet tad dakteris klientu sūta pie cita speciālista, jo pats šādas operācijas neparedzamo rezultātu dēļ neveic. Lauča attieksme pret locekļu palielināšanu ir vēl noraidošāka.

"Pret šīm operācijām esmu ļoti skeptiski noskaņots. Tas vienkārši nav vajadzīgs, jo palielināšana problēmu neatrisina. Vīrietim, kurš to vēlas, ir sava problēma jārisina pie citiem speciālistiem, kas viņam palīdzētu tikt galā ar psiholoģiskajiem kompleksiem. Mēs šajā situācijā palīdzēt nevaram," padomu dod Laucis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!