Foto: EPA/LETA
Viedokli, ka veiksmīgu karjeru un panākumiem pilnu dzīvi nodrošina laba izglītība, propagandē Viesturs Dūle, bet apšaubāmu padara vairāku populāru un bagātu šovbiznesa darboņu piemēri, kuri mācības vidusskolā pametuši pusaudžu gados.

Džonijs Deps (attēlā), kurš jau agrā pusaudža vecumā sāka smēķēt un niekoties ar apreibinošām vielām, skolu pameta 15 gadu vecumā - viņš bija nolēmis kļūt par rokmūziķi. Kad pēc pāris nedēļām puisis vēlējās skolā atgriezties, direktors ieteica viņam sekot savam sapnim. Tā Džonijs kļuva par rokgrupas The Kids dalībnieku, bet pēc četriem gadiem jau nospēlēja savu pirmo kino lomu.

Demija Mūra no formālās izglītošanās atteicās 16 gadu vecumā - vidusskolas diplomu meitene iemainīja pret darbu modeļu aģentūrā. Sapnis par aktrises karjeru viņai radās nedaudz vēlāk, kad viņa kļuva par aktrises Nastasjas Kinski kaimiņieni.

Viens no pasaulē vislabāk apmaksātajiem seriālu aktieriem, skandālista slavu iemantojušais Čārlijs Šīns arī nav ieguvis vidusskolas izglītību - viņš no mācību iestādes neilgi pirms izlaiduma tika izslēgts par sliktām sekmēm un draņķīgu disciplīnu.

Mūžam jaunā dziedātāja un aktrise Šēra vidusskolu pameta 15 gadu vecumā - meitene cieta no disleksijas, tāpēc mācības viņai vedās ar lielām grūtībām. Tā kā mūzikas un aktiermestarības nodarbības viņai padevās daudz labāk, meitene no vispārējās izglītības atteicās.

Čarlīza Terona skolu pameta 16 gadu vecumā, jo bija nolēmusi kļūt par balerīnu. No šī sapņa meitenei trīs gadus vēlāk gan bija jāatsakās ceļgala traumas dēļ, bet jaunkundze devās uz Losandželosu un kļuva par akrisi.

Džons Travolta no skolas aizgāja 16 gadu vecumā, jo mācības gluži vienkārši traucēja viņa centieniem iekarot modes biznesu, nodarboties ar dejošanu un apgūt aktiermeistarību.

Krietni vien nopietnāks iemesls 16 gadu vecumā pārtraukt mācības bija Nikolai Kidmenai - jauniņā meitene bija spiesta daudz rūpju veltīt ar vēzi slimajai mātei, un, lai nodrošinātu ģimeni ar iztiku, viņai nācās strādāt par masieri. Apņēmīgā Nikola gan ar šādu karjeru nebija mierā, un atrada laiku, lai apgūtu aktiermeistarību, kas drīz vien vainagojās ar panākumiem.

Arī melnādainajai zvaigznei Vūpijai Goldbergai vispārējās izglītības apgūšana sagādā lielas problēmas - vairākus gadus viņa disleksijas dēļ bija starp atpalikušākajiem skolēniem, un grūtību dēļ, ko sagādāja lasīšana un rakstīšana, viņa izlēma skolu pamest, pievienojās hipiju kustībai, atstāja vecāku mājas, lai vēlāk kļūtu par slavenu aktrisi.

Als Pačino 17 gadu vecumā tika izmests no skolas, un šī iemesla dēļ viņš nopietni sastrīdējās ar savu māti. Konflikts ar ģimeni noveda pie tā, ka puisim pašam bija jānodrošina naudiņa aktiermeistarības nodarbībām, ko Pačino arī paveica, darot dažādus zemi apmaksātus darbiņus, tostarp arī piepelnoties kā prostitūta.

Arī aktrise Uma Tūrmena vidusskolu nolēma pamest 15 gadu vecumā. Iemesls tam bija ļoti vienkāršs - meitene sapņoja par aktrises karjeru, un vidusskolas mācību priekšmetu apgūšana bija nopietns šķērslis šī sapņa īstenošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!