Populārajam šlāgermūziķim Viktoram Zemgalam (attēlā) šis būs īsts jubileju gads - mūziķis sajutis sevī pūķa enerģiju un piedāvās unikālu projektu, kurā visiem pazīstamus pasaules roka hitus izpildīs latviešu valodā.

"Šogad man ir vairākas nozīmīgas jubilejas - dzimšanas diena, darba atskaites punkti un gadadienas. Svarīgākā no tām - 40 aktīva darba gadi uz skatuves. Tad jau, ja pāris gadus pieliek klāt, skaidrs arī, cik paliek man pašam," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Zemgals, smejoties, ka to, cik pašam šogad paliks gadu, vairs nemaz neatceras.

Savas jubilejas viņš ieplānojis atzīmēt, beidzot palaižot tautās jau pagājušogad izsapņoto drosmīgo ieceri - projektu, kurā klasiskie roka hiti, piemēram, pašam Zemgalam tuvās Rolling Stones melodijas, pārdziedāti latviešu valodā.

"Zinu, ka daudziem, tas, ka Viktors pārdziedās Rolling Stones latviski, liksies visai arhaistiski, bet es zinu, ka īstie mūzikas draugi mūs sapratīs. Uzskatu, ka mūzikai nav tautības. Esmu dziedājis neskaitāmās valodās - angļu vācu, rumāņu, poļu, bulgāru, bet vislabprātāk dziedu tajā valodā, ko pārzinu vislabāk un kuru saprot mani klausītāji," par ieceri stāsta mākslinieks, atklājot, ka ar projektu mēģinās pierādīt to, ka arī latviešu valodā šādi hiti izklausās lieliski.

Repertuārs jau sastādīts - ar jauno dzejnieku palīdzību sarakstītas latviskās versijas roka hitiem, īpaši piedomājot pie tā, lai tekstā saglabātos tā laika noskaņa. Plānots veikumu reprezentēt vērienīgā jubilejas koncerttūrē, kas sāksies maijā un ilgs līdz pat septembrim.

"Programma sauksies No roka klasikas līdz zelta šlāgerim. Jā, Zemgals no šlāgera prom netiek, tāpēc skanēs arī šī stila mūzika," stāsta mākslinieks, kuru priecē sasniegumi arī šajā žanrā - pagājušā gada Šlāgeraptaujas rudens sezonā viņa dziesma Vasaras vīns ieņēmusi trešo vietu un kvalificējas lielajam finālam.

Mūziķis, kurš pēdējos gados piedzīvojis nepatīkamus brīžus sakarā ar Eolikas izjukšanas skandālu, uz šo gadu raugās ar lielām cerībām. "Šis ir mans gads - jūtu, ka pūķis manī iemiesojies. Beidzot daru to, kas man pašam patīk, un neuztraucos par to, ko par to domās citi.

Esmu atradis īstos domubiedrus un beidzot uzdrīkstos darīt to, ko pats visus šos gadus esmu vēlējies. Varbūt beidzot esmu sasniedzis briedumu? Iespējams, jo es uzdrīkstos ņemt un izpildīt to, ko pats vēlos, lai gan pats maestro ir teicis, ka ir gabali, ko nedrīkst ņemt," stāsta Zemgals.

Mākslinieks zina, ka viņa jauno projektu sapratīs laikabiedri, mūziķi ar kuriem viņš savulaik darbojies blicē Dzintara lelles, tostarp komponists Mārtiņš Brauns un politiķis un bundzinieks Ivars Godmanis.

"Ja cilvēkam patīk dziesma angļu valodā, bet viņš, piemēram, nesaprot tekstu - kāpēc gan neizdarīt tā, lai tas būtu saprotami arī viņam? Kādam liekas smieklīgi, ka Zemgals tagad iedziedās Rolling Stones latviski? Neko darīt, tad būšu smieklīgs," par sabiedrības viedokli neiespringst Zemgals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!